Dieta cu paste. Cum trebuie preparate pentru a te ajuta să slăbești

Dieta cu paste. Cum trebuie preparate pentru a te ajuta să slăbești Sursa foto: Injorm | Dreamstime.com

Sunt multe mituri legate de paste însă, preparate corect, ele te pot ajuta să slăbești. Dieta este una ieftină și ușor de urmat, care te ajută să reduci semnificativ țesutul adipos. Cinci reguli de aur atunci când vrei să slăbești cu ajutorul pastelor.

Dieta cu paste este sănătoasă și ușor de urmat, dacă respecți cinci reguli de aur. După cum ne dăm seama și din numele ei, implică consumul zilnic de paste. Indiferent că vorbim despre spaghetti, penne, farfalle sau fusilli, ele sunt ușor de preparat. Se pot combina cu ulei de măsline și condimente sau poți opta pentru sos de roșii, legume, pește, carne sau brânză.

Este o dietă care poate fi ușor de ținut, având în vedere varietatea de rețete. Nu este nimic interzis, însă există cinci reguli esențiale. Dieta cu paste trebuie ținută timp de o lună și se bazează pe consumul a maxim 80 g de paste pe zi.

Dieta cu paste este o metodă extrem de sănătoasă și corectă din punct de vedere nutrițional de a pierde kilogramele în plus. Nutriționiștii susțin că ea poate asigura aportul de zaharuri, carbohidrați, proteine și grăsimi, potrivit publicației Grazia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cinci reguli de aur în dieta cu paste

Specialiștii susțin că această dietă este una sănătoasă, dacă respecți anumite reguli. În primul rând, pastele trebuie gătite „al dente”, pentru ca mâncarea să fie digerată mai ușor. După ce au fiert, ele trebuie puse sub jet de apă, pentru a elimina excesul de amidon.

Atunci când urmezi dieta cu paste, este recomandat să optezi pentru cele integrale. Ele sunt bogate în fibre și te vor ajuta să menții senzația de sațietate o perioadă mai mare de timp.

Un alt lucru la trebuie să fim atenți sunt sosurile. Ele trebuie să fie cât mai sănătoase și ușoare, deci carbonara sau amatriciana nu trebuie să se afle pe listă. Pastele trebuie să fie combinate cu legume din abundență, pește sau amestecate cu puțin ulei de măsline.

Pastele trebuie consumate ca o masă, fără fel principal. Sosul de paste trebuie să conțină toți nutrienții și proteinele de care organismul are nevoie, astfel încât să mănânci un singur fel, bine echilibrat.