Diana Șoșoacă susținută de Partidul generalilor.

Diana Șoșoacă este pregătită de „Partidul generalilor” pentru o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, conform Ziariștii.com. Liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, încep să facă dezvăluiri despre culisele promovării controversatei avocate.

Diana Șoșoacă a candidat pe listele AUR în urma unei înțelegeri înțelegeri între Ninel Peia, un personaj controversa, și AUR. Susținătoare a protestelor #rezist și simpatizantă USR, Diana Șoșoacă a ajuns dintr-o dată în tabăra opusă, a conspiraționiștilor.

După ce avocata a fost exclusă din AUR, George Simion, copreședintele partidului, a comentat despre ascesiunea Dianei Șoșoacă.

„Doamna Şoşoacă primise o ofertă de la domnul Peia să fie preşedintele Partidului Neamul Românesc. Cum mândria e un păcat, au început tot felul de disensiuni. Noi, spre deosebire de doamna avocat, nu am fost niciodată susţinători ai USR sau ai celor de la #rezist. Vă daţi seama în ce bâlci am nimerit şi cu ce persoane!”, a spus George Simion la Antena 3.

Diana Șoșoacă, susținută de Partidul generalilor

Potrivit spuselor sale, Ninel Peia și Francisc Tobă i-au promis Dianei Șoșoacă o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

„Special nu am vrut să îl punem pe acest domn Ninel Peia pe lista de candidaturi. Uşor, uşor, facem curăţenie. Gloria şi lumina reflectoarelor i-au luat ochii. Ninel Peia şi Francisc Tobă i-au spus că o vor face preşedintele ţării. Nu cred că o să ajungă preşedintele ţării“, a mai comentat George Simion.

Ninel Peia este considerat interfața oficială a „partidului generalilor”. Acesta are o relație apropiată cu generalii Gabriel Oprea, Mircea Chelaru, Francisc Tobă și Anghel Iordănescu. De asemenea, este considerat un apropiat al cuplului Firea-Pandele.

Ninel Peia omul, care a promovat-o pe Diana Șoșoacă

Ulterior, Claudiu Târziu, celălalt lider al AUR, a declarat că regretă că nu a reușit să-și convingă colegii să nu accepte candidatura Dianei Șoșoacă.

„Regret că n-am avut suficientă putere de convingere asupra colegilor mei, ca să n-o acceptăm pe doamna Diana Șoșoacă pe listele noastre de candidați. Știam că nu se potrivește stilistica dânsei. O văzusem la anumite manifestații de stradă. Știam că nu e un om care să facă echipă. Îmi fusese descrisă și de alți foști colegi de baricadă de-ai dânsei, din stradă. Am avut mari dubii și nu mi-am ascultat intuiția, din păcate”, a spus Claudiu Târziu.

El a precizat că Diana Șoșoacă are o relație apropiată cu Ninel Peia și Francisc Tobă, două personaje controversate.