Evenimentul Zilei > Politica > Diana Șoșoacă, susținută de Partidul generalilor. Avocata vizează președinția: „Ninel Peia şi Francisc Tobă i-au promis”
Diana Șoșoacă, susținută de Partidul generalilor. Avocata vizează președinția: „Ninel Peia şi Francisc Tobă i-au promis”

Diana Șoșoacă, susținută de Partidul generalilor. Avocata vizează președinția: „Ninel Peia şi Francisc Tobă i-au promis”

Avocatul Diana Șoșoacă, exclusă din AUR, dar susținută de „Partidul generalilor”, va candida la Președinția României, susține copreședintele AUR, George Simion.

Diana Șoșoacă susținută de Partidul generalilor.

Diana Șoșoacă este pregătită de „Partidul generalilor” pentru o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, conform Ziariștii.com. Liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, încep să facă dezvăluiri despre culisele promovării controversatei avocate.

Diana Șoșoacă a candidat pe listele AUR în urma unei înțelegeri înțelegeri între Ninel Peia, un personaj controversa, și AUR. Susținătoare a protestelor #rezist și simpatizantă USR, Diana Șoșoacă a ajuns dintr-o dată în tabăra opusă, a conspiraționiștilor.

După ce avocata a fost exclusă din AUR, George Simion, copreședintele partidului, a comentat despre ascesiunea Dianei Șoșoacă.

„Doamna Şoşoacă primise o ofertă de la domnul Peia să fie preşedintele Partidului Neamul Românesc. Cum mândria e un păcat, au început tot felul de disensiuni. Noi, spre deosebire de doamna avocat, nu am fost niciodată susţinători ai USR sau ai celor de la #rezist. Vă daţi seama în ce bâlci am nimerit şi cu ce persoane!”, a spus George Simion la Antena 3.

Diana Șoșoacă, susținută de Partidul generalilor

Potrivit spuselor sale, Ninel Peia și Francisc Tobă i-au promis Dianei Șoșoacă o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

„Special nu am vrut să îl punem pe acest domn Ninel Peia pe lista de candidaturi. Uşor, uşor, facem curăţenie. Gloria şi lumina reflectoarelor i-au luat ochii. Ninel Peia şi Francisc Tobă i-au spus că o vor face preşedintele ţării. Nu cred că o să ajungă preşedintele ţării“, a mai comentat George Simion.

Ninel Peia este considerat interfața oficială a „partidului generalilor”. Acesta are o relație apropiată cu generalii Gabriel Oprea, Mircea Chelaru, Francisc Tobă și Anghel Iordănescu. De asemenea, este considerat un apropiat al cuplului Firea-Pandele.

Ninel Peia omul, care a promovat-o pe Diana Șoșoacă

Ulterior, Claudiu Târziu, celălalt lider al AUR, a declarat că regretă că nu a reușit să-și convingă colegii să nu accepte candidatura Dianei Șoșoacă.

„Regret că n-am avut suficientă putere de convingere asupra colegilor mei, ca să n-o acceptăm pe doamna Diana Șoșoacă pe listele noastre de candidați. Știam că nu se potrivește stilistica dânsei. O văzusem la anumite manifestații de stradă. Știam că nu e un om care să facă echipă. Îmi fusese descrisă și de alți foști colegi de baricadă de-ai dânsei, din stradă. Am avut mari dubii și nu mi-am ascultat intuiția, din păcate”, a spus Claudiu Târziu.

El a precizat că Diana Șoșoacă are o relație apropiată cu Ninel Peia și Francisc Tobă, două personaje controversate.