Evenimentul Zilei > EVZ Special > Diana Șoșoacă arunca în aer lumea politică. La ce partid pleacă
Diana Șoșoacă arunca în aer lumea politică. La ce partid pleacă

Diana Șoșoacă arunca în aer lumea politică. La ce partid pleacă

Surse din interiorul partidului AUR indică faptul că Diana Șoșoacă și-a negociat plecarea în alt partid. Informația vine pe fondul scandalului în care a fost implicată senatoarea AUR.

Diana Șoșoacă arunca în aer lumea politică. Potrivit sursei citate, Diana Șoșoacă ar urma să treacă social-democrați. Asta, în condițiile în care era de așteptat ca ea să rămână senator independent.

Schimbare de macaz

„Dar se pare că nu este așa. Prin intermediul unor actuali și foști membri PSD, apropiați de ai lui Marcel Ciolacu, printre care și Ninel Peia, senatoarea și-a negociat dinainte de excludere poziția în PSD. Ca urmare a acestui lucru Diana Șoșoacă va păstra poziția de președinte a comisie pe care o deține la acest moment în parlamentul României. De altfel mai mulți parlamentari AUR s-au plâns că Diana Șoșoacă introducea la grup persoane afiliate PSD și nu respecta disciplina de partid.

Diana Șoșoacă a fost consiliera lui Adrian Năstase când acesta conducea guvernul României”, susține sursa citată.

Trebuie spus că informația ar veni chiar din interiorul AUR. Asta pentru că site-ul 4media.info este un site deținut de firma Unirea 1918 Media S.R.L. Unul dintre poprietarii acestei firme este, conform surselor Capital, nimeni altul decât Marius Dorin Lulea. El este unul dintre liderii AUR. Mai exact, Lulea apare pe site-ul formațiunii politice ca fiind Președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul partidului AUR.

Diana Șoșoacă s-a referit recent la Dorin Lulea ca fiind președintele în acte al AUR, însă acesta a negat.

„Domnul Lulea este actual președinte AUR în acte. La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare”, a declarat Diana Iovanovici Șoșoacă pentru Europa Liberă.

Diana Șoșoacă arunca în aer lumea politică. Diana Șoșoacă a pierdut sprijinul AUR

Amintim că Șoșoacă are mari probleme în AUR. Senatoarea a pierdut sprijinul politic. Ea a fost acuzată că a avut un comportament prin care a adus atingere imaginii partidului. Scandalul a continuat și chiar a luat amploare, scrie Capital.ro.

Cei de la AUR au anunțat oficial, miercuri seară, excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca și retragerea sprijinului politic acordat senatoarei Șoșoacă. În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al AUR, a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR. Era vorba de cei al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului.