Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Funeriu, avertisment pentru PNL și USR-PLUS: „În 2024 o să mergem toți să votăm PSD ca să nu câștige AUR”
Daniel Funeriu, avertisment pentru PNL și USR-PLUS: „În 2024 o să mergem toți să votăm PSD ca să nu câștige AUR”

Daniel Funeriu, avertisment pentru PNL și USR-PLUS: „În 2024 o să mergem toți să votăm PSD ca să nu câștige AUR”

Fostul ministru Daniel Funeriu are un avertisment pentru principalele partide care formează actuala coaliție de guvernare, PNL și USR-PLUS.

Daniel Funeriu lansează un avertisment pentru PNL și USR-PLUS, partidele din coaliția de guvernare, în perspectiva viitoarelor alegeri.

În 2024, la cum merg lucrurile în coaliția de guvernare, va trebui să votăm cu PSD ca să nu câștige AUR. Avertismentul a fost lansat de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. Acesta a comentat, într-o postare pe Facebook, situația tensionată dintre principalele partide care formează coaliția de guvernare PNL și USR-PLUS.

Fostul ministru atrage atenița că toate neînțelegerile și disputele din coaliție vor produce consecințe la viitoarele alegeri, din 2024.

„Așa cum arată lucrurile azi, în 2024 o să mergem toți să votăm PSD ca să nu câștige AUR… La fel ca în 2000 când Iliescu a fost soluția proastă, preferabilă lui Vadim”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

Fostul ministru al Educației recomandă formațiunilor de la guvernare să se unească în jurul unui proiect comun și să se dedice guvernării. Este nevoie, arată Funeriu, ca cele două formațiuni să colaboreze și să nu-și mai aplice lovituri reciproce.

Daniel Funeriu, avertisment pentru PNL și USR-PLUS

În cazul în care liderii PNL și USR-PLUS nu vor înțelege acest lucru, că este nevoie să-și unească forțele, toată lumea va avea de pierdut. Iar PSD va ajunge la un rezultat de 70% în alegerile din 2024.

„PNL și USRPLUS! Nu vă mai canibalizați, nu vă mai cotonogiți! Faceți un proiect politic comun. PNL să scape de uscăturile care au uselismul în sânge iar USRPLUS să scape de mesianici adolescentini în căutare de imagine publică și puneți-vă serios pe guvernare! Nu vă cere nimeni să vă iubiți tandru, vrem doar să vedem coerență și profesionalism, ambele absente încă. Altminteri în 2024 va fi prăpăd și chiar că PSD va câștiga cu 70%!”, a scris Daniel Funeriu în postarea sa.

Cum trebuie interpretată excluderea Dianei Șoșoacă

În loc de concluzii, el a pus în Post Scriptum în care a explicat cum trebuie interpretată excluderea senatoarei Diana Șoșoacă din AUR. Și care vor fi efectele asupra imaginii formațiunii conduse de George Simion în viitorul apropiat.

„P.S.: în caz că nu v-ați prins, eliminările șoșoacei și, probabil, a altor asemenea personaje au în spate un mesaj clar: «nu suntem descreierați, suntem doar patrioți»”, a încheiat Daniel Funeriu.