"Știați că există peste 16 hormoni diferiți care ne afectează capacitatea de a pierde în greutate? Doar un dezechilibru hormonal va sabota eforturile noastre", scrie autoarea. "Știm cu toții că trebuie să dormim, să mâncăm, să exercităm și să gestionăm stresul, dar știați că există modalități foarte specifice de a face aceste sarcini pentru a stimula hormonii care ard grăsimi?

Ar trebui să stiţi că hormonii controlează fiecare aspect al organismului, inclusiv metabolismul, acumularea de grăsime, apetitul si chiar pofta de dulciuri, notează Natasha Turner în cartea-studiu. Cu dezechilibrul hormonal, riscul de îmbătrânire – cancer, diabet, osteoporoză sau boli de inimă – este amplificat. Dacă hormonii noștri sunt în echilibru, avem potențialul de a îmbătrâni grațios și de a rămâne tineri.

Care estesecretul? În hormonii tăi!  În "Dieta Hormonului", spune  Natasha Turner care stabilește un plan sigur pentru a vă echilibra viața. Împreună cu sfatul pentru scăderea în greutate, Turner oferă recomandări pentru o detoxifiere antiinflamatoare, suplimente nutritive, exerciții, somn, managementul stresului, îngrijirea pielii fără toxine și înlocuirea hormonală naturală, împreună cu un plan de dietă personalizat.

Ce înseamnă resetarea hormonală?

Hormonii sunt generaţi în organismele noastre multicelulare si sunt cei care orchestrează modul în care mintea şi corpul nostru funcţionează. Ei joacă un rol important în buna funcţionare a organismului, a nivelului de energie, a felului în care organismul acumulează grăsime. Aceşti hormonă luptă împotriva stresului şi menţin muşchii puternici. Dr. Natasha Turner spune că trebuie să resetaţi aceşti hormoni.

„Dacă nu vă echilibraţi hormonal, dieta şi exerciţiile fizice nu va ajută pe termen lung să scapaţi de kilograme sau să preveniţi eventuala îngrasare.”, spune Dr. Turner.

Primul pas este eliminarea toxinelor din organism şi se începe cu o cura de detoxifiere.  Atunci când tractul digestiv este iritat, hormonii sunt în dezechilibru şi asta are ca rezultat apariţia unei senzaţii de foame constante.

Beti un pahar de apă caldă îndulcită cu o linguriţă  miere şi o lămâie stoarsă în fiecare dimineaţă, apoi după o oră, puteti bea un suc făcut dintr-un singur fel de fructe. Masa se poate servi normal.

Înainte de fiecare masa ar trebui să beţi un pahar de apă caldă cu lămâie. Nu ar trebui să vă infometaţi în timpul procesului de detoxifiere, deoarece acest lucru poate lăsa unele efecte negative asupra corpului dumneavoastră. Hraniti-vă organismul si el va va hrăni, scrie Dr Turner.

Evitati alimente cum ar fi carbohidratii, sucul, zaharul, alimentele de patiserie, pastele si pe cele procesate. Ar trebui să consumaţi fructe şi legume, fulgi de ovaz, nuci, fasole. Consumaţi cel puţin opt pahare de apa pe zi.

Nu puteţi slabi numai în anumite zone unde credeti ca aveti mai multa nevoie, aşa cum spun unii că au făcut. Puteţi totuşi să vă stimulaţi organismul să piardă din greutate uniform şi sănătos.

Principalul motiv pentru stocarea de multă grăsime în jurul burţii este excesul de cortizol. Ar trebui sa consumaţi busuioc, spanac, citrice, fasole şi orz să stimulati arderea de grăsimi.

Multe femei se luptă cu grăsimea de pe fese, iar pentru asta doctorul recomandă conopida, broccoli si varza, care sunt foarte eficiente. Veţi diminua nivelul de estrogen din sânge prin consumarea de seminţe de chia, de in şi seminţe de susan. Strugurii roşii şi rodiile ar putea fi, de asemenea, de ajutor.

Dr. Turner mai scrie în studiul său că dacă mancaţi de doua ori mai multe grăsimi şi proteine decât cantitatea de carbohidraţi pe care o consumaţi de obicei acest lucru vă va reseta hormonii, titrează cbc.