Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru pentru Kim Jong-un! Dictatorul este părăsit de soldați
Dezastru pentru Kim Jong-un! Dictatorul este părăsit de soldați

Dezastru pentru Kim Jong-un! Dictatorul este părăsit de soldați

Kim Jong-un se luptă cu un fenomen incredibil în rândul armatei sale. Alţi șase soldaţi au dezertat trecând graniţa cu tot cu armele din dotare.

Şase soldați au fugit peste graniță în China cu armele din dotare unde, în prezent, sunt în libertate. Este un caz rar ca un grup atât de mare să poată trece peste graniţă şi să nu fie prinşi.

Se crede că autoritățile chineze îi caută pe cei șase fugari. Dar şansele sunt minime. Vorbind la Radio Free Asia (RFA), un militar din interior a declarat că evadarea celor şase soldaţi a șocat autoritățile nord-coreene. Iar Kim Jong-un este extrem de furios că îl păresesc tot mai mulţi soldaţi.

El a spus: „Cei șase erau de gardă în timpul nopții la frontieră dar nu au mai apărut. O echipă a cercetat întreaga zonă de frontieră în căutarea lor. S-a stabilit că cei șase au trecut râul cu armele din dotare și au reuşit să scape. Gestul lor a provocat multă agitație la vârful statului.

Coreea de Nord este condusă de Kim Jong-un într-o dictatură comunistă brutală

În cazul în care dezertorii vor fi prinși se vor confrunta cu pedepse severe, care ar putea include executarea sau trimiterea într-un lagăr de muncă forțată. Familiile celor care reușesc să scape sunt adesea vizate de autoritățile nord-coreene pentru a fi intimidate.

Coreea de Nord a reprimat puternic traficul transfrontalier, inclusiv afacerile profitabile de contrabandă, în încercarea de a stopa răspândirea coronă virusului.

Condițiile economice şi înrăutățirea vieții au condus la foame pe scară largă. O sursă din cadrul armatei nord-coreene a declarat că evadarea a stârnit „haos” şi se tem pentru viitorul lor.

Mai mult, mii de nord-coreeni au fugit din țară în ultima perioadă, majoritatea scăpând prin China, în timp ce unii ajung direct peste granița sud-coreeană. Luna trecută, un dezertor a ajuns în Coreea de Sud folosind un costum special pentru scufundări.

O sursă a declarat: „De obicei, grănicerii sunt în colaborare cu contrabandiști și comercianții, și trăiesc mai bine decât soldații plasați în alte regiuni. Din cauza focarului de coronavirus de mai bine de un an, contrabanda s-a oprit complet. Iar populaţia suferă de foame în aceste zile”, scrie Express.