Evenimentul Zilei > Monden > DARPA și invențiile sale nebunești: soldații-Jetpack
DARPA și invențiile sale nebunești: soldații-Jetpack

DARPA și invențiile sale nebunești: soldații-Jetpack

Jetpacks-urile sunt un concept asociat în cea mai mare parte cu SF-ul. Cu filme de ficțiune care se petrec într-o galaxie îndepărtată

Dar DARPA are câteva idei despre viitor, potrivit publicației NationalInterest.

Există câteva companii care construiesc Jetpack-uri pentru uz privat. Anul trecut însă au existat mai multe informații despre un bărbat într-un jetpack, văzut de avioane în zona Los Angeles. Se pare că de fapt era vorba despre drone, făcute să arate ca un bărbat într-un jetpack.

Acum, jetpack-urile au revenit în prim-plan după informația că ar putea fi utilizate pentru aplicații militare. Task and Purpose scrie că Agenția de Proiecte și Cercetare de Apărare Avansată,(DARPA) a lansat un program de idei pentru un „sistem de mobilitate aeriană personală portabil”. Unul care ar putea fi folosit pentru operațiuni speciale, căutare și salvare, luptă urbană, interdicție maritimă și chiar misiuni logistice.

Descrierea oficială solicită propuneri pentru „prezentarea de concepte inovatoare de cercetare în domeniile tehnice ale platformelor aeriene, vehiculelor terestre / maritime.

DARPA este interesată mai ales să înțeleagă fezabilitatea unui sistem portabil de mobilitate aeriană personală.” Solicitarea va rămâne deschisă până pe 20 aprilie.

De asemenea, se analizează și alte aplicații ale unei astfel de tehnologii, cum ar fi „planoarele cu motor, costumul cu aripi cu motor și parafoilul cu motor.

Institutul Naval a anunțat încă de anul trecut că Marina Regală Britanică este în curs de testare a „echipelor de asalt Jet Suit”, care „ar putea fi folosite pentru a roi rapid și pentru a urca pe nave”.

Comandamentul Forțelor Speciale din SUA a menționat, de asemenea, că evaluează un „jetpack care poate atinge viteze mai mari de 200 mph”.
Se pare că militarii americani caută tehnologii jetpack încă din 2016. Wall Street Journal a scris că Jetpack Aviation, compania cu jetpack din Los Angeles, discuta cu forțele speciale pentru a dezvolta o armată jetpack.

Site-ul Jetpack Aviation prezintă în prezent o pereche de produse militare, inclusiv Military Speeder și Cargo Speeder.
„Cel mai mic, cel mai rapid și cel mai sigur mod de a transporta paramedicii, de a evacua răniții, de a muta furnizorii care salvează vieți. Când timpul contează, Speederul va salva vieți”, arată compania.