Desertul perfect pentru iubitorii de ciocolată. Se prepară în doar câteva minute
- Mădălina Sfrijan
- 26 iulie 2024, 09:02
Checul cu ciocolată și fructe se numără printre deserturile irezistibile. Dulce și aromat, acesta va fi pe placul întregii familii. Se poate savura ca atare, însă va completa perfect gustul înghețatei favorite.
Chec cu ciocolată și mure
Majoritatea rețetelor de chec au la bază vanilia și gustul intens de cacao, însă această variantă te va trimite cu gândul la banana bread, apreciată de toată lumea. Gustul dulce acrișor al murelor îl va transforma într-un desert special. În această perioadă, murele românești se găsesc pe tarabele din piețele agroalimentare la prețuri accesibile.
Pentru a-l prepara vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 7 ouă
- 200 grame zahăr
- 250 grame de făină
- un praf de copt
- 3 linguri de cacao
- 120 grame ciocolată
- 50 grame mure
- esență de rom.
Mod de preparare
Albușurile se separă de gălbenușuri și se bat spumă cu un praf de sare. Peste acestea se adaugă gălbenușurile și zahărul. De asemenea, cele șapte linguri de făină se toarnă pe rând, astfel încât compoziția să devină omogenă. Este ideal ca după ce s-a topit zahărul, restul ingredientelor să fie încorporate folosind o lingură de lemn.
Înainte de a fi adăugată în compoziție, ciocolata se topește la abur. Ulterior, aceasta se toarnă în compoziție și se amestecă încet. Pentru a păstra consistența pufoasă, compoziția se amestecă dinspre pereții vasului spre interior. Se adaugă praful de copt și esența de rom, arată Better Homes and Gardens.
Chec cu ciocolată și mure
Compoziția de chec se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru un plus de gust, dar și pentru aroma aparte, deasupra se așează murele. Tava se introduce la cuptorul încins la 180 de grade. După 25 de minute, desertul va fi gata de savurat. Este ideal ca acesta să fie lăsat la răcit pentru a obține feliile perfecte. În plus, checul se poate decora cu zahăr pudră sau deasupra se poate turna ciocolată topită.