Rețeta tradițională de chec cu sirop de zahăr. O prăjitură rapidă și foarte gustoasă

Rețeta tradițională de chec cu sirop de zahăr. O prăjitură rapidă și foarte gustoasă Sursa foto: Youtube

Pentru un chec pufos, dar care să fie pe gustul întregii familii nu trebuie decât să respectați pașii din rețetă. Prăjitura va fi cu siguranță apreciată de cei dragi.

Un chec irezisistibil este cel făcut cu sirop de zahăr. Rețeta nu este deloc una complicate, dar garantează succesul. Iată așadar care sunt ingredientele.

  • 8 ouă
  • 8 linguri de ulei
  • O cană și jumătate de zahăr
  • O cană și jumătate de făină
  • 11 linguri de apă
  • 1 linguri de cacao
  • Un plic de praf de copt
  • Sare
  • Esență de rom și vanilie
  • Coajă de lămâie

Cum se prepară

  1. Apa și zahărul se pun într-o cratiță.
  2. Apoi se pun pe foc până când se topește zahărul iar conținutul devine ca un sirop.
  3. Când e gata se dă deoparte și se lasă la răcit.
  4. Se amestecă făina cu un praf de copt și se dă deoparte.
  5. Se separă cele opt ouă.
  6. Se adaugă cate un praf de sare atât în albușuri cât și în gălbenușuri.
  7. Se bat albușurile spumă.
  8. După ce sunt gata se adaugă siropul rece în timp ce amestecăm în continuare în aluat.
  9. După ce siropul s-a încorporat adăugăm cele 8 gălbenușuri, unul câte unu.
  10. În timp ce mestecăm continuu în aluat.
  11. După ce am terminat de adăugat gălbenușurile punem în aluatul de chec și uleiul.

Un chec pufos, gata în câteva zeci de minute

  1. Când aluatul este omogen se adaugă și făina.
  2. Se mestecă în mod continuu pentru a nu se face cocoloașe, iar făina cu praful de copt se toarnă ușor în aluat.
  3. La sfârșit se pune esența de vanilie.
  4. Se pregătește o tavă de chec și se tapetează cu hârtie de copt.
  5. Punem jumătate din compoziție în tava tapetată.
  6. Cealaltă jumătate se amestecă cu cele două linguri de cacao, esență de rom și coajă de lămâie.
  7. După ce s-au încorporat toate ingredientele în aluat se toarnă în tavă peste cealaltă compoziție.
  8. Se dă la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.
  9. Se verifică la 35 de minute, când se poate face și testul scobitorii.

Dacă este gata, așteptați să se răcească înainte de a-l tăia. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News