Cadavrele a patru bărbați care au dispărut în Dunăre de aproape două săptămâni au fost scoase, luni, din fluviu de pompierii din Mehedinţi. Barca în care se aflau 18 oameni care încercau să fugă din Serbia pe calea apei, s-a răsturnat în 16 aprilie. Până luni, șapte dintre ocupanți au fost scoși din apă, decedați.  Potrivit autorităților, este vorba de migranți care fugiseră dintr-un centru de carantină.

”La solicitarea Poliţiei de Frontieră, pompierii mehedinţeni au intervenit astăzi (luni – n.r.) pentru scoaterea la mal a patru persoane decedate, din zona în care, pe 16 aprilie, s-a răsturnat o barcă” , a declarat Raluca Târcă, purtător de cuvânt ISU Mehedinţi. Alţi doi cetăţeni străini, şi un sârb, cea de-a doua călăuză a migranţilor, au fost găsiţi morţi în Dunăre, la sfârşitul săptămânii trecute.

Amintim că, în data de 16 aprilie, 18 persoane, între care 16 migranţi şi călăuzele lor din Serbia, au plecat cu o barcă spre România, iar în apropierea graniţei cu ţara noastră, barca s-a răsturnat. Nouă oameni, între care şi una dintre călăuze, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi. Oamenii au fost duși într-un centru de carantină din Mehedinţi. Ceilalți migranți sunt în continaure daţi dispăruţi.