Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie în cazul George Floyd de la Pitești. Polițiștii, arestați pentru 30 de zile
Decizie în cazul George Floyd de la Pitești. Polițiștii, arestați pentru 30 de zile

Decizie în cazul George Floyd de la Pitești. Polițiștii, arestați pentru 30 de zile

Tribunalul Argeș a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a agenților de poliție Daniel Drăghici și Ilie Florea, acuzați în cazul morții inginerului Zaharia Barbu, după ce l-au trântit și imobilizat la pământ. Ei sunt puși sub acuzare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Tribunalul Argeş a dispus reţinerea pe o perioadă de 30 de zile a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Moarte violentă

În urma necropsiei, s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la 6 la 12 ani.

„ În urma autopsiei am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată a decesului a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui. Laboratorul m-a informat că are o alcoolemie de peste 3 la mie. Infarct nu este. Puţin probabil să fie. Sunt mai multe traumatisme şi cranio cerebrale care s-au putut produce prin cădere” – a declarat medicul legist Dan Manu.

Vineri, un bărbat a murit după ce a fost imobilizat la Piteşti, el fiind bruscat de poliţişti.

Cazul George Floyd de la Pitești

Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti.

„Cu ocazia intervenţiei la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator”, anunţase iniţial IPJ Argeş.

Câțiva martori ai incidentului susțin că bărbatul a fost imobilizat de oamenii legii, i-ar fi pus piciorul pe gât, acțiune care seamănă izbitor cu cazul George Floyd din SUA.

Cel care a filmat momentul în care oamenii legii îl pun la pământ pe bărbatul în vârstă de 63 de ani le-a declarat jurnaliștilor că victima nu reprezenta un pericol pentru nimeni, iar polițistul s-a enervat pe victimă deoarece vorbea prea tare.

La scurt timp de la incident, cadrele declarat decesul decesul bărbatului. Acesta a intrat în stop cardio-respirator.