Tribunalul Argeş a dispus reţinerea pe o perioadă de 30 de zile a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Moarte violentă

În urma necropsiei, s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la 6 la 12 ani.

„ În urma autopsiei am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată a decesului a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui. Laboratorul m-a informat că are o alcoolemie de peste 3 la mie. Infarct nu este. Puţin probabil să fie. Sunt mai multe traumatisme şi cranio cerebrale care s-au putut produce prin cădere” – a declarat medicul legist Dan Manu.

Vineri, un bărbat a murit după ce a fost imobilizat la Piteşti, el fiind bruscat de poliţişti.

Cazul George Floyd de la Pitești

Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti.

„Cu ocazia intervenţiei la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator”, anunţase iniţial IPJ Argeş.

Câțiva martori ai incidentului susțin că bărbatul a fost imobilizat de oamenii legii, i-ar fi pus piciorul pe gât, acțiune care seamănă izbitor cu cazul George Floyd din SUA.

Cel care a filmat momentul în care oamenii legii îl pun la pământ pe bărbatul în vârstă de 63 de ani le-a declarat jurnaliștilor că victima nu reprezenta un pericol pentru nimeni, iar polițistul s-a enervat pe victimă deoarece vorbea prea tare.

La scurt timp de la incident, cadrele declarat decesul decesul bărbatului. Acesta a intrat în stop cardio-respirator.