Caz George Floyd în România. Vineri, un bărbat din Pitești, județul Argeș, a murit după ce a fost imobilizat de oamenii legii.

Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti.

„Cu ocazia intervenţiei la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator”, anunţase iniţial IPJ Argeş.

Câțiva martori ai incidentului susțin că bărbatul a fost imobilizat de oamenii legii, i-ar fi pus piciorul pe gât, acțiune care seamănă izbitor cu cazul George Floyd din SUA.

„I-au pus piciorul  pe gât. Au vrut să îl legitimeze. Omoară oameni, așa ne omoară”, a declarat unul dintre martorii incidentului.

Cel care a filmat momentul în care oamenii legii îl pun la pământ pe bărbatul în vârstă de 63 de ani le-a declarat jurnaliștilor de la Antena 3 că victima nu reprezenta un pericol pentru nimeni, iar polițistul s-a enervat pe victimă deoarece vorbea prea tare.

La scurt timp de la incident, cadrele declarat decesul decesul bărbatului. Acesta a intrat în stop cardio-respirator, au transmis autoritățile.

Caz George Floyd în România. A intrat in stop cardio-respirator după ce a fost imobilizat de polițiști

„Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa.

El a adăugat că poliţiştii au intervenit pentru evacuarea bărbatului deoarece acesta era în pericol, fără a folosi forţă excesivă.

„Având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat, iar în această împrejurare i-a venit rău. Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (…). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (…) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti”, a precizat Florian Popa.