Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul George Floyd din România. Mărturii cutremurătoare în cazul bărbatului omorât în Pitești VIDEO
Cazul George Floyd din România. Mărturii cutremurătoare în cazul bărbatului omorât în Pitești VIDEO

Cazul George Floyd din România. Mărturii cutremurătoare în cazul bărbatului omorât în Pitești VIDEO

Un caz similar cu cel a lui George Floyd s-a produs vineri în România. Un bărbat din Pitești, Argeș, a murit după ce a fost imobilizat de oamenii legii.

Caz George Floyd în România. Vineri, un bărbat din Pitești, județul Argeș, a murit după ce a fost imobilizat de oamenii legii.

Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti.

„Cu ocazia intervenţiei la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator”, anunţase iniţial IPJ Argeş.

Câțiva martori ai incidentului susțin că bărbatul a fost imobilizat de oamenii legii, i-ar fi pus piciorul pe gât, acțiune care seamănă izbitor cu cazul George Floyd din SUA.

„I-au pus piciorul  pe gât. Au vrut să îl legitimeze. Omoară oameni, așa ne omoară”, a declarat unul dintre martorii incidentului.

Cel care a filmat momentul în care oamenii legii îl pun la pământ pe bărbatul în vârstă de 63 de ani le-a declarat jurnaliștilor de la Antena 3 că victima nu reprezenta un pericol pentru nimeni, iar polițistul s-a enervat pe victimă deoarece vorbea prea tare.

La scurt timp de la incident, cadrele declarat decesul decesul bărbatului. Acesta a intrat în stop cardio-respirator, au transmis autoritățile.

Caz George Floyd în România. A intrat in stop cardio-respirator după ce a fost imobilizat de polițiști

„Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa.

El a adăugat că poliţiştii au intervenit pentru evacuarea bărbatului deoarece acesta era în pericol, fără a folosi forţă excesivă.

„Având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat, iar în această împrejurare i-a venit rău. Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (…). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (…) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti”, a precizat Florian Popa.