Evenimentul Zilei > Actualitate > Operațiune de salvare în Tulcea. Pompierii au scos din foc un bătrân imobilizat la pat
Operațiune de salvare în Tulcea. Pompierii au scos din foc un bătrân imobilizat la pat

Operațiune de salvare în Tulcea. Pompierii au scos din foc un bătrân imobilizat la pat

O tragedie era pe cale să se producă într-o locuință din municipiul Tulcea, marți seara, după ce un scurt circuit a produs un incendiu de proporții.

O tragedie era pe cale să se producă marți seara în municipiul Tulcea.

Un bătrân în vârstă de 82 de ani a trecut prin momente groaznice marți seara. Imobilizat în pat, acesta și-a văzut moartea cu ochii, când în locuința sa a izbucnit un incendiu. El a fost salvat de pompierii militari care au intervenit să stingă focul.

S-a întâmplat marți seară în municipiul Tulcea. Bătrânul în vârstă de 82 a fost salvat, de pompieri, din incendiul izbucnit în locuinţa lui, înainte ca focul să se extindă foarte mult. Informația a fost prezentată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta.

Potrivit unei comunicări a ISU Delta din Tulcea, echipajele de intervenție, formate din zece subofițeri, au ajuns la fața locului cu două autospeciale cu apă şi spumă. La acel moment, incendiul se manifesta cu flacără şi degajare mare de fum la nivelul acoperişului casei.

Operațiune de salvare la incendiu

Pompierii s-au grăbit să stingă incendiul deoarece acesta punea în pericol și locuințele din imediata apropiere. De asemenea, ei au intervenit pentru a-l salva pe bătrânul care se afla în locuință.

„Concomitent cu acţiunea de stingere, salvatorii au evacuat din interiorul locuinţei un bărbat, în vârstă de 82 de ani, ce era imobilizat la pat. Acesta a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la spital, deoarece prezenta hipertensiune. Pentru izolarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acţionat aproximativ două ore”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Nicolae Botezatu.

Conform estimărilor făcute de pompieri, în foc au ars 20 de metri pătraţi şi s-au deteriorat 80 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei. Flăcările au mai afectat tavanul de rigips pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătraţi.  De asemenea, mai multe piese de mobilier, din trei camera, au fost distruse sau degradate de flăcări.

Potrivit sursei citate, respectiv reprezentanții ISU Tulcea, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit la rețeaua de electricitate.