Evenimentul Zilei > Actualitate > România are un caz George Floyd! Dosar penal pentru ucidere din culpă. Filmare-şoc. Update
România are un caz George Floyd! Dosar penal pentru ucidere din culpă. Filmare-şoc. Update

România are un caz George Floyd! Dosar penal pentru ucidere din culpă. Filmare-şoc. Update

Un bărbat care a refuzat să fie evacuat în urma unui incendiu de la un fast-food de lângă Autogara Sud a murit vineri, la scurt timp după ce poliţiştii l-au scos cu forţa din zona afectată de flăcări.

România are un caz George Floyd

Update: Jurnaliştii argeşeni au anunţat că în urma decesului bărbatului de 63 de ani, oamenii legii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă.

Ştirea iniţială: Un bărbat a murit la Piteşti după intervenţia poliţiştilor. Un nou caz George Floyd? Conform jurnaliştilor de la epitesti.ro, victima are 63 de ani şi a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Unii martori spun că omul a fost imobilizat de oamenii legii, care mai departe i-ar fi pus piciorul pe gât, scene care amintesc de celebrul caz George Floyd din SUA. Alţii au susţinut că bărbatul ar fi fost împins de politişti şocurilor, starea lui s-a agravat.

Cele două angajate ale localului afectat de flăcări au infirmat că intervenţia oamenilor legii s-ar fi desfăşurat cu brutalitate. Ambele declaraţii pot fi văzute aici.

Totuşi, imaginile de mai jos arată intervenţia în forţă a poliţiştilor. Despre acest incident reprobabil, liderul  Sindicatului Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat la Antena 3: Ministrul de Interne are nevoie de reformă. Asta înseamnă şi ani. În programa Academiei de Poliţie, o să vedeţi că lecţiile de autoapărare sunt foate puţine la număr. Pregătirea lor are de suferit.

Un bărbat a murit la Piteşti după intervenţia poliţiştilor

Despre acest incident, reprezentanţii IPS Argeş au confirmat că bărbatul „consuma băuturi alcoolice şi a refuzat să iasă din incintă”. Drept urmare, acesta a fost somat, dar nu s-a supus indicaţiilor. Mai departe el a devenit recalcitrant şi astfel „s-a procedat la evacuarea sa”. „Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator şi în aceste momente se efectuează manevre de resuscitare”, a mai transmis IPJ Argeş înainte ca medicii de pe SMURD să constate decesul.

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a afla ultimele detalii legate de despre acest caz.

În ciuda eforturilor depuse de echipajul SMURD, bărbatul de 63 de ani a murit.