Ultimii care reacționează sunt magistrații Tribunalului Vâlcea, care au decis suspendarea ședințelor de judecată timp de 15 minute, arată luju.ro. „Începând cu data de 06.01.2020, după 30 de minute de la începerea ședințelor de judecată, acestea vor fi suspendate pe o perioada de 15 minute, după care vor fi reluate”, anunță Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Vâlcea, instanță condusă de judecătorul Adrian Mugurel Gheorghiță.

Iată ce scriu magistrații Tribunalului Vâlcea într-un comunicat: „În ședința Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Vâlcea, desfășurată la 06.01.2020, s-a hotărât modificarea formei de protest, în sensul că începând cu data de 06.01.2020, după 30 de minute de la începerea ședințelor de judecată, acestea vor fi suspendate pe o perioadă de 15 minute, după care vor fi reluate”.

Prima instanță din țară care a anunțat că își suspendă activitatea în semn de protest față de proiectul de tăiere a pensiilor speciale a fost Tribunalul București. Instanța condusă de judecătoarea Laura Radu a decis să își înceteze activitatea, alegând să judece doar cauzele urgente. Ulterior, măsuri similare au mai luat Curtea de Apel București, Tribunalul Prahova, Tribunalul Argeș și Tribunalul Galați. Mai mult, magistrații Curții de Apel Ploiești au catalogat intenția Guvernului Orban de tăiere a pensiilor speciale drept o încălcare gravă a independenței puterii judecătorești.

Pe 2 ianuarie, judecătoarea Adina Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, amenința pe Facebook: „Înțeleg că unii dintre decidenți nu ne iau în serios cu protestele până pe 13 ianuarie. Dacă nu ne iau și nu elimină tâmpenia cu pensiile de serviciu ale noastre tăiate, o să solicit să trecem la next level. Nu vom mai judeca nici cauzele cu măsuri preventive. Să fie o veselie peste tot, până când vor realiza ce înseamnă munca noastră”.

Te-ar putea interesa și: