Evenimentul ZileiJustitieDecizie definitivă luată de judecători în cazul carantinării arhiepiscopului Tomisului. Ce urmează pentru ÎPS Teodosie

Decizie definitivă luată de judecători în cazul carantinării arhiepiscopului Tomisului. Ce urmează pentru ÎPS Teodosie

Decizie definitivă luată de judecători în cazul carantinării arhiepiscopului Tomisului. Ce urmează pentru ÎPS Teodosie
Judecătorii au decis că ÎPS va trebui să stea în carantină și au respins, astfel, apelul formulat de arhiepiscopul Tomisului, împotriva Judecătoriei.

Magistrații de la Tribunalul Constanţa au respins, vineri, apelul formulat de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, împotriva hotărârii Judecătoriei prin care nu a fost acceptată contestaţia depusă de arhiepiscop cu privire la decizia de carantinare.

După această decizie luată de magistrații de la Tribunalul Constanța, ÎPS Teodosie va fi nevoit să respecte carantina

Astfel, ÎPS Teodosie va rămâne în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal. La data de 27 ianuarie, Judecătoria Constanţa a respins contestaţia arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, cu privire la decizia de carantinare dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Nefiind definitivă, hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Tribunal.

Pe 25 ianuarie, IPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a sa, după ce a fost plecat în perioada 16 – 20 ianuarie în Iordania, arhiepiscopul cerând suspendarea efectelor respectivei decizii, precum şi anularea acesteia, conform Agerpres.

A participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

Pe 24 ianuarie, arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori de poliţişti, cu câte 1.000 de lei, la intervale diferite de timp, pentru că, potrivit IPJ Constanţa, „pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs”, după ce a oficiat o slujbă religioasă în Catedrala arhiepiscopală, a participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române şi, ulterior, cu aceeaşi ocazie, a fost prezent la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis.

A fost amendat de trei ori într-o zi, apoi a decis să oficieze o slujbă

IPS Teodosie a luat o decizie radicală după ce a fost amendat de trei ori într-o singură zi. Pentru că trebuie să stea în carantină, fiind abia întors dintr-o țară aflată în zona roșie de risc, Înaltpreasfinţitul a decis să oficieze slujba de astăzi din propria locuință. Pentru a ajunge la enoriași, întreaga comemorare a victimelor holocaustului a fost transmisă online.


Accesează: