Evenimentul ZileiInternationalDecizie de ultimă oră. Turcia intră în lockdown pentru 17 zile

Decizie de ultimă oră. Turcia intră în lockdown pentru 17 zile

Decizie de ultimă oră. Turcia intră în lockdown pentru 17 zile
Turcia se confruntă cu o situație critică privid pandemia de coronavirus. Cazurile au explodat peste noapte, determinând luarea deciziei de impunere a lockdown-ului.

Pandemia a dat peste cap Turcia în ultimele zile. Erdogan a ieșit public pentru a anunța că țara va intra în lockdown pentru 17 zile. Această măsură vine în urma crizei de cazuri din ultimele zile care a lovit Turcia.

Autoritătile speră ca această măsură să reducă considerabil rata de infectare.

Turcia în lockdown

Potrivit președintelui turc, Lockdown-ul va intra în vigoare de pe data de 29 aprilie și va ține până în dimineața de 17 mai.

Președintele Erdogan a spus că bilanțul zilnic al infectărilor trebuie redus la mai puțin de 5.000 pe zi.

„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”, a declarat Recep Tayyip Erdogan.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

Toate magazinele neesențiale vor fi închise

Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului. Supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, în pofida unor restricţii instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise duminica.

Cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise, scrie Agerpres.

Turcia a înăsprit deja restricţiile menite să împiedice răspândirea virusului în 13 aprilie, în prima zi a Ramadanului. Măsurile adoptate atunci au reuşit să reducă parţial rata de contaminare, dar cifrele sunt departe de obiectivul anunţat de 5.000 de cazuri zilnice.

Turcia, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a lansat în luna ianuarie o campanie de vaccinare la nivel naţional cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Până în prezent, 13.3 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin şi 8.1 milioane ambele doze. De asemenea, a primit 2,8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze.

 

 


Accesează: