Evenimentul Zilei > Social > De ce a plecat Florin Călinescu de la ProTV. Dezvăluiri din culise
De ce a plecat Florin Călinescu de la ProTV. Dezvăluiri din culise

De ce a plecat Florin Călinescu de la ProTV. Dezvăluiri din culise

Prezentatorul TV Florin Călinescu a anunțat, duminică, 18 iulie, că își dă demisia de la ProTV, prin urmare renunță și  la jurizarea emisiunii Românii au Talent. Îndrăgitul actor nu a prezentat motivele din spatele plecării sale, susținând că va reveni ulterior cu detalii. Surse au dezvăluit însă, că ar fi vorba despre o situație delicată între prezentatorul TV și managerul de televiziune. 

Florin Călinescu și-a anunțat plecarea de la ProTV. Anunțul a fost făcut chiar de prezentatorul TV, duminică seară, 18 iulie. El a refuzat să explice adevărul din spatele demisiei, însă sursele Capital au dezvăluit că ar fi vorba despre o mare supărare a lui Florin Călinescu.

Prezentatorul TV era nemulțumit de calitatea producțiilor TV, a marketingului, dar și de lipsa de identitate a stației. „Spunea că oamenii sunt demotivați și că nu mai au filozofie de lideri”, au spus sursele citate.

Ce se ascunde în spatele demisiei lui Florin Călinescu

Sursele media au informat că Florin Călinescu a recurs la a-și da demisia pe fondul nemulțumirilor față de managementul ProTV. „Zicea de Cesnavicius (Aleksandras Cesnavicius – CEO ProTV) că poate să fie maxim fotbalist, nu manager de televiziune. Adică fotbalist de divizia B (n.r. fotbalistul Justas Cesnavicius de la FK Silas/Lithuania)”, au spus sursele.

Plecarea prezentatorului Florin Călinescu reprezintă o pierdere semnificativă pentru postul de televiziune. De altfel, vestea a întristat mulți fani ai actorului, care a promis, însă, că va reveni cu detalii.

„Cu oarecare părere de rău, vă anunț ca renunț la colaborarea cu actualul management al ProTV. Deci, și la Românii au talent. Detalii, mai încolo”, a punctat Călinescu, pe pagina sa de Facebook.

Activitatea din televiziune a lui Florin Călinescu

Florin Călinescu s-a născut pe data de 29 aprilie 1956, la Timişoara. Florin Călinescu a intrat în lumea media la începutul anilor ’90 cu emisiunea „Duminicile celor singuri” de la Radio ProFM. Din decembrie 2005 intră în atenţia publicului de televiziune, devenind producător tv la MediaPro Internaţional.

A realizat emisiunea „Ora şapte, bună dimineaţa” la ProTV, apoi emisiunea-concurs „Te uiţi şi câştigi”, popularitatea sa crescând la cote maxime.

Fin observator al scenei socio-politice româneşti, a inaugurat, în februarie 1997, emisiunea „Chestiunea zilei” – un comentariu satiric al celei mai importante ştiri a zilei, care a cunoscut de-a lungul timpului unele modificări.

Pentru o perioadă a fost directorul postului Tele 7 abc (2001-2003), unde a realizat emisiunea „Alo Florin”. S-a întors la PRO TV, unde, în 2004, a realizat emisiunea de analiză fotbalistică „Procesul etapei”.

Tot la ProTV a realizat emisiunea de divertisment „Duminică de duminică”. În 2005 a jucat în serialul poliţist „Băieţi buni”.

În perioada 2005-2007 a fost realizatorul emisiunii sportive „Om la om” de la TV Sport.

În ianuarie 2007 revine la ProTV, unde realizează serialul „Anticamera”. Din noiembrie 2009 a colaborat cu televiziunea de ştiri Vox News, fiind invitat în cadrul emisiunii „România în alb şi negru”, o dezbatere electorală în perioada alegerilor prezidenţiale. În octombrie 2012 a revenit pe micile ecrane, în serialul de comedie „Tanti Florica”, film realizat şi difuzat la ProTV.

Florin Călinescu a revenit în 2015 în televiziune, ca membru al juriului emisiunii „Românii au talent” difuzată de ProTV.

Amintim că îndrăgitul actor a fost invitatul jurnalistului Mirel Curea la emisiunea ”Dosare de presă”, susținută pe evz.ro. Acesta a vorbit despre mai multe aspecte din viața sa, pe care le-a ținut departe de ochii curioși. Printre acestea se numără și momentul delicat de platoul „Românii au talent”, când i s-a făcut rău și a fost nevoit să primească îngrijiri medicale.