Evenimentul Zilei > International > Dat afară pe ușă de rețelele de socializare, Donald Trump a intrat pe geam. Postare surprinzătoare a politicianului
Dat afară pe ușă de rețelele de socializare, Donald Trump a intrat pe geam. Postare surprinzătoare a politicianului

Dat afară pe ușă de rețelele de socializare, Donald Trump a intrat pe geam. Postare surprinzătoare a politicianului

Donald Trump s-a întors pe rețelele de socializare cu o postare ce vizează o scrisoare primită de la avocații săi.

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a revenit pe rețelele de socializare. Spre finalul mandatului, după evenimentele petrecute la Capitoliu, Trump a avut mari probleme. Mesajele pe care a încercat să le lanseze către fanii săi au fost cenzurate și de Facebook, și de Twitter. Ex-liderul de la Casa Albă a găsit o modalitate de-a comunica.

Donald Trump s-a întors pe rețelele de socializare

Astfel, pe platforma Gab, o alternativă la Twitter, folosită de susținătorii săi de dreapta, Trump a publicat scrisoare de la avocații săi. Este prima postare a republicanului, după data de 8 ianuarie. Este un răspuns la invitația congresmanului Jamie Raskin. Acesta îi cere fostului președinte să depună mărturie sub jurământ la procesul de impeachment în care este pus sub acuzare. Pentru că ar fi incitat la insurecție, urmată de revolta de la Capitoliul din Washington, conform Sky News.

Scrisoarea publicată de Donald Trump a fost redactată de avocații săi, Bruce Castor Jr și David Schoen. Cei doi au spus despre solicitarea lui Jamie Raskin că „este ultima cascadorie de relații publice”.

„Scrisoarea dumneavoastră doar confirmă ceea ce este deja cunoscut de toată lumea: că nu puteți demonstra acuzațiile împotriva celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, care este acum un civil”. Au mai precizat oamenii care se ocupă de apărarea lui Donald Trump.

Ce i-a cerut Jamie Raskin lui Donald Trump

„Folosirea constituției noastre pentru a intenta un pretins proces de impeachment este mult prea grav pentru a încerca să joci aceste jocuri”. Se mai afirmă în scrisoarea respectivă.

Raskin este procurorul care conduce procesul lui Donald Trump în Camera Reprezentanților. El a spus că fostul președinte a pus la îndoială fapte esențiale fără a lua în considerare dovezile clare și covârșitoare pentru delictul constituțional”. El a cerut ca Trump să-și prezinte mărturia la data de 8 februarie și nu mai târziu de 11 februarie.