Evenimentul Zilei > Sport > Daniil Medvedev și-a pierdut cumpătul pe teren. I-a numit pe francezi nespălați, maimuțoi și și-a aruncat racheta
Daniil Medvedev și-a pierdut cumpătul pe teren. I-a numit pe francezi nespălați, maimuțoi și și-a aruncat racheta

Daniil Medvedev și-a pierdut cumpătul pe teren. I-a numit pe francezi nespălați, maimuțoi și și-a aruncat racheta

Tenismenul rus de tenis a fost din nou implicat într-o controversă extrasportivă și a dat dovadă de un comportament scandalos.

Dani Medvedev se află din nou în ochiul furtunii. Rusul, cunoscut pentru acțiunile sale controversate atât pe teren, cât și în afara lui, tocmai a fost implicat într-un eveniment nefericit într-un meci împotriva lui Stan Wawrinka la Open de Moselle.

În Franța, jucătorul de tenis a adăugat o nouă ispravă la șirul său de controverse, numind „maimuțoi” un fan care, emoționat de meci, a pus la îndoială atitudinea jucătorului, relatează El Mundo.

A arătat spre subsuori și a îndemnat mulțimea să facă o „baie”

Medvedev nu a avut o evoluție bună în fața lui Wawrinka. Rusul, conștient de supremația adversarului său în acest meci, și-a arătat supărarea pe teren și a aruncat vehement racheta pe jos. După cum era de așteptat, racheta a zburat, iar publicul, nemulțumit de atitudinea tenismenului, a început să-i facă reproșuri.

Rusul, în loc să calmeze situația, a amplificat nivelul de tensiune de pe teren și, de la un moment dat, a început să ocărască pe cineva din public, fluturându-și brațele în sus și în jos, în timp ce îi striga că este „un maimuțoi”. Nu s-a mulțumit cu jignirea sa, Medvedev a ales să facă un alt gest către fanii din tribune. El a arătat spre subsuori și a îndemnat mulțimea să facă o „baie” din cauza unui presupus „miros urât”.

Stan Wawrinka, la rândul său, a decis să nu intervină în această situație și a așteptat de cealaltă parte a terenului ca rusul să liniștească mulțimea. În ceea ce privește rezultatele, elvețianul a impus condiții și l-a învins cu calm pe Medvedev cu 6-4, 6-7 și 6-3.

Episodul lui Medvedev vine într-o săptămână plină de controverse legate de acte rasiste în Europa. Duminică, o parte a fanilor lui Atletico Madrid l-au numit pe Vinicius „maimuțoi” în perioada premergătoare derby-ului.

În martie, rusul a stârnit furia conaționalilor săi

Daniil Medvedev a decis să nu mai afișeze pe contul de Instagram steagul țării. Liderul tenisului mondial nu a fost de acord cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina și a fost criticat de mulți dintre conaționalii săi. Rusul a stârnit furia multora, pentru că a șters steagul țării sale în profilul pe care îl are pe contul de Instagram.

Sportivul trece printr-un moment foarte bun al carierei. A câștigat anul trecut US Open, iar în acest sezon a jucat finala de la Australian Open, fiind învins de spaniolul Rafa Nadal. El a devenit primul jucător de tenis care ajunge lider mondial, după 18 ani în care ierarhia a fost condusă de Roger Federer, Rafa Nadal, Novak Djokovici sau Andy Murray.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: