Evenimentul Zilei > Sport > Rafa Nadal condiționează participarea la Roland Garros: „Altfel nu vin!”
Rafa Nadal condiționează participarea la Roland Garros: „Altfel nu vin!”

Rafa Nadal condiționează participarea la Roland Garros: „Altfel nu vin!”

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal condiționează participarea la turneul de la Roland Garros de existența unor condiții de securitate sanitară pentru participanți. Nadal este jucătorul nr. 2 mondial la acest moment.

Jucătorul Rafael Nadal susține că nu va participa la turneul de la Roland Garros, programat pentru luna septembrie, dacă autoritățile nu vor putea asigura condiții maxime de securitate sanitară. Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii franceze „Stade 2”, spaniolul a precizat că este foarte important ca toți participanții la competiție să fie protejați.

„Dacă putem juca în condiţii optime de securitate, dacă toată lumea poate participa, dacă se întrunesc aceste condiţii, atunci voi fi acolo, dar acum trebuie să fim vigilenţi şi responsabili cu deciziile adoptate, pentru a proteja securitatea şi sănătatea tuturor celor din lumea tenisului”, a spus Rafael Nadal în interviul televizat. .

El a precizat că aborează acest turneu, amânat din luna mai pentru începutul toamnei într-o manieră medicală, iar nu competițională, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Mă proiectez într-o lume în care putem proteja sănătatea tuturor oamenilor care lucrează la turneu”, a spus Rafael Nadal, care deține 12 titluri de campion la Roland Garros.

Rafael Nadal a afirmat, de curând, că a şters practic restul sezonului din acest an, din calendarul său şi că se concentrează asupra Openului Australiei programat pentru ianuarie 2021.

„Vreau să fiu pregătit pentru 2021. Mă preocupă mai mult Openul Australiei decât ceea ce se va întâmpla la sfârşitul acestui an. Anul 2020 îl văd practic pierdut. Sper că vom putea începe anul viitor”, a mai spus campionul iberic.

Din cauza crizei provocată de noul coronavirus, organizatorii au anulat turneul de la Wimbledon şi au dispus amânarea pentru luna septembrie a competiției de la Roland Garros, două dintre competiţiile de Mare Şlem ale anului. Pe de altă parte, râmâne neclar ce se va întâmpla în cazul turneului US Open, programat să debuteze la sfârşitul lunii august.