Dan Voiculescu recunoaşte că a colaborat cu Securitatea!

Dan Voiculescu recunoaşte că a colaborat cu Securitatea!

Dan Voiculescu a admis, pentru prima dată într-un document oficial, că a colaborat cu fosta Securitate, susţine Mediafax.

Fondatorul Partidului Conservator a declarat acest lucru într-o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens, obligatorie pentru candidatura la alegerile parlamentare. Dan Voiculescu va candida pentru un loc de senator în Sectorul 4. El a declarat că a fost colaborator al Securităţii, menţionând că "în prezent este deschisă o acţiune în justiţie pentru revizuirea deciziei de fond". În declaraţia depusă la BEM, Voiculescu a tăiat opţiunea "nu am fost lucrător al Securităţii", în document rămânând opţiunea "am fost colaborator" al Securităţii. Dan Voiculescu este singurul dintre candidaţii USL în Bucureşti care precizează că a colaborat cu fosta Securitate. Declaraţia pe propria răspundere privind colaborarea sau necolaborarea cu fosta Securitate este obligatorie în cazul depunerii dosarului de candidatură. Deşi contestă verdictul dat de instanţă şi cere revizuirea cazului, Dan Voiculescu nu avea cum să evite să menţioneze calitatea de informator pentru că s-ar fi făcut vinovat de fals în declaraţii.

Totuşi, ca semn că nu admite verdictul instanţei, liderul conservator a scris în documentul respectiv că "în prezent este deschisă o acţiune în justiţie pentru revizuirea deciziei de fond". Organizaţia nonguvernamentală "Adevăr şi Dreptate" a contestat, ieri, la Tribunalul Bucureşti candidatura lui Dan Voiculescu pentru un post în Senat, pe listele USL. Motivul invocat de ONG: colaborarea patronului "Antenelor" cu fosta Securitate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat, în martie 2011, verdictul final în procesul pe care vicepreşedintele Senatului îl are cu CNSAS, confirmând că Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate. CITIŢI ŞI:

  • EDITORIAL EVZ. Când Dan Voiculescu tremură, eu chiar cred că-i e frică!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum vrea Dan Voiculescu să scape dintr-o lovitură de Traian Băsescu şi de Victor Ponta
  • Cezar Preda: "România este ALTCEVA decât crede Dan Voiculescu"
  • De ce nu mai poate dormi Dan Voiculescu de grija lui Victor Ponta
  • ANALIZĂ. Voiculescu, "Rasputin de România", obsedat de suspendarea lui Băsescu. Radiografia unei idei fixe
  • Apocalipsa după Voiculescu: "Cineva din PSD şi cineva din PNL vor trăda după alegeri şi vor face Guvernul fără Ponta şi Antonescu"

Ne puteți urmări și pe Google News