Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Puric: „Un om care crede în Dumnezeu nu este o victimă”
Dan Puric: „Un om care crede în Dumnezeu nu este o victimă”

Dan Puric: „Un om care crede în Dumnezeu nu este o victimă”

Într-o intervenție televizată, Dan Puric a explicat că, dincolo de aparențe, nu coronavirusul este inamicul public numărul 1 al României în momentul de față.

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a vorbit, vineri seară, la emisiunea Exces de Putere, despre cele mai recente evenimente. Inevitabil, tema principală a dialogului a pus în discuție pandemia și felul în care a fost gestionată de guvernanți. Invitatul a criticat modul în care autoritățile au ales să se raporteze la cele două mari pelerinaje așteptate de milioane de creștini români.

Artistul, care are foarte mulți admiratori, dar are pe de altă parte și mulți contestatari din cauza poziților sale de un naționalism vehement, și-a explicat viziunea asupra pandemiei din punctul de vedere al unui creștin ortodox.

„Un om care crede în Dumnezeu nu este o victimă, el poate să fie un martir, el poate să fie un creștin adevărat și un om cu ceea ce se numește spiritul de discernământ. Știți că cel care a identificat adevărul cu libertatea a fost Iisus. În clipa în care ești în adevăr ești un om liber”, conchide actorul.

Adevăratul pericol – virusul ideologic

„Și atunci această libertate, acest adevăr îți dă posibilitatea să vezi natura răului care vine peste tine. Suntem acum într-un dublu atac după cortina aceasta, sigur, gravă din punct de vedere epidemiologic a virusului. Mult mai grav este virusul ideologic. În ceața aceasta și în teama aceasta legitimă a omului, văd că este un fel de consecvență de a distruge umanitatea în sensul ei, în esența ei.

Iar eu văd cu câtă consecvență se lucrează în spatele acestui pericol care este virusul la distrugerea structurii omului. Nu mai vorbesc asupra poporului român, că este un fel de ofensivă asupra naturii lui creștine care a ajuns până la blasfemie”, a mai spus Dan Puric în emisiunea moderată de Adrian Ursu la Antena3.

În luna iunie, Puric detalia la același post de televiziune de ce România, „ultimul bastion ortodox puternic” în opinia lui, riscă să fie distrusă. “Toate acestea se fac cu un dublu virus – este vorba despre virusul Covid-19, care va trece sau nu… și unul mult mai periculos, care va ucide o lume și o umanitate – este virusul ideologic”.

Sursa foto: Facebook Dan Puric

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.