Evenimentul ZileiActualitateDacă faci asta mergi la închisoare! Gestul pe care niciun polițist nu-l tolerează

Dacă faci asta mergi la închisoare! Gestul pe care niciun polițist nu-l tolerează

Dacă faci asta mergi la închisoare! Gestul pe care niciun polițist nu-l tolerează
Un bărbat din Hong Kong a aflat pe pielea lui cum este să superi un polițist. După gestul său a primit o pedeapsă de 21 de luni în închisoare.

A comis greșeala vieții sale când a ieșit din casă în acea zi!

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a comis greșeala vieții sale în momentul în care s-a decis să participe la un protest.

Individul s-a lăsat purtat de val, probabil influențat și de atmosfera de „turmă” din timpul protestului și a sfârșit prin a fi condamnat la 21 de luni de închisoare, totul pentru că a aruncat cu ouă la o secție de poliție, în timpul unui manifestației din 21 iunie, 2019, scrie CNN.

Sentința extrem de dură la care nu se aștepta nimeni a fost pronunțată de tribunal și vine în urma încercărilor autorităților de a contracara disidența politică pe teritoriul chinez.

În pronunțarea pedepsei de joi, magistratul Winnie Lau a spus că, deși „un ou nu este o armă de distrugere în masă”, gestul comis de bărbat este inacceptabil întrucât subminează autoritatea forțelor de ordine.

Acesta a mai declarat că aruncarea unor astfel de obiecte spre polițiști a provocat „nemulțumirea” ofițerilor și a subminat acțiunile forțelor de ordine de aplicare a legii în timpul unei manifestații care deja devenise violentă.

Sentința în cazul lui Pun Ho-chiu vine în momentul în care instanțele se confruntă cu mii de procese legate de tulburările politice de anul trecut, în timpul cărora Hong Kong a fost zguduit de proteste antiguvernamentale din ce în ce mai violente.

legea securității naționale a fost introdusă în luna iulie. Ce înseamnă asta pentru cetățeni?

În iulie, autoritățile chineze au introdus o lege a securității naționale pentru Hong Kong, ocolind legislativul orașului. Legea a modificat deja foarte mult sistemul judiciar, creând instanțe specializate pentru audierea cauzelor sensibile și permițând ca unii inculpați să fie transferați pe continent pentru proces.

Legea securității naționale stabilește pedepse care merg până la închisoarea pe viață pentru revoltă, secesiune şi complicitate cu forţele străine.


Accesează: