Evenimentul Zilei > International > Dacă e adevărat, totul s-a terminat. Stăpânul Europei ne-ar fi dus într-o „cameră de gazare”
Dacă e adevărat, totul s-a terminat. Stăpânul Europei ne-ar fi dus într-o „cameră de gazare”

Dacă e adevărat, totul s-a terminat. Stăpânul Europei ne-ar fi dus într-o „cameră de gazare”

Pandemia pare să fi distrus armonia din interiorul popoarelor lumii și să fi distribuit cetățenii în tabere pro și contra. Nici Europa nu scapă de acest conflict, iar Ungaria se pare că duce unul dintre cele mai dure războaie în acest sens, fiind țara de origine a miliardarului George Soros.

Dacă până acum oamenii de cultură – fie că vorbim de cei din Europa, din SUA sau din China – s-au ferit să se implice în acest război al certitudinilor și să dea nume de oameni influenți care doresc sau nu binele semenilor,  acest aspect s-a schimbat.

Și asta pentru că directorul celei mai importante instituţii culturale a Ungariei – Muzeul de Literatură „Petofi” din Budapesta – a criticat vehement influenţa omului de afaceri şi filantrop american George Soros în Europa. Ca să realizați impactul acestui articol provocator, inclusiv agenția DPA l-a preluat.

George Soros e Stăpânul Europei?

Szilard Demeter afirmă, pe scurt, că George Soros e stăpânul Europei, iar miliardarul e răspunzător pentru ceea ce se întâmplă în prezent.
Soros a transformat Europa într-o „cameră de gazare”, a scris Szilard Demeter într-un articol de opinie publicat pe portalul origo.hu. Portatul este considerat apropiat guvernului ungar.

Europa, la mâna lui George soros?
George Soros este văzut ca cel mai mare rău pentru Europa și nu numai

„Gazul otrăvitor se împrăştie prin ţevile societăţii multiculturale deschise şi este letal pentru modul de viaţă european”, a continuat omul de cultură. Ungaria şi Polonia sunt „noii evrei”, susţine Szilard Demeter în articol, care abordează disputa dintre ţările europene pe marginea bugetului UE.

Care ar fi legăturile lui George Soros cu ultimele evenimente din Europa

În cadrul unui vot preliminar la reuniunea de săptămâna trecută a reprezentanţilor permanenţi ai statelor UE, Polonia şi Ungaria şi-au pus în aplicare ameninţarea că vor bloca prin veto bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027 (de 1.074 de miliarde de euro) şi planul de redresare ”Next Generation” (de 750 de miliarde de euro), dacă va fi adoptat acordul convenit la începutul lunii între Parlamentul European şi preşedinţia germană a Consiliului UE privind introducerea criteriului condiţionalităţii.

Acest acord prevede că, la propunerea Comisiei Europene şi cu aprobarea unei majorităţi calificate a statelor membre, vor putea fi suspendate fondurile europene în cazul statelor membre acuzate că încalcă statul de drept (independenţa justiţiei, a presei, drepturile fundamentale etc), mecanism considerat de guvernele polonez şi ungar un instrument arbitrar bazat pe criterii politice şi ideologice.

Voci critice din UE acuză Ungaria şi Polonia că restrâng libertăţile mass-media şi independenţa justiţiei. Ambele ţări au declarat că se vor susţine reciproc în această dispută.

Și premierul Orban l-a provocat pe George Soros. Este Europa miza?

Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a criticat la rândul său săptămâna aceasta, într-o postare pe website-ul său oficial, pe „criminalul economic” George Soros, născut în Ungaria şi supravieţuitor al Holocaustului, şi a îndemnat Europa să nu cedeze în faţa „reţelei Soros”. El l-a acuzat pe Soros că vrea să inunde Europa cu migranţi musulmani şi să dilueze identitatea naţională a ţărilor europene.

Szilard Demeter deţine mai multe funcţii importante în domeniul cultural în Ungaria şi s-a descris odată drept „orbanist fanatic”
George Soros, prin fundaţia sa, susţine de multă vreme lupta pentru drepturile omului.

Într-un articol publicat recent pe portalul de comentarii Project Syndicate în legătură cu blocarea prin veto de către Ungaria şi Polonia a bugetului UE, George Soros a afirmat că, pentru a rămâne fidelă valorilor sale, „UE nu-şi poate permite compromisuri în ce priveşte condiţionarea fondurilor alocate statelor membre de respectarea statului de drept”.

Calificând veto-ul ungar şi polonez drept un „pariu disperat din partea a doi violatori în serie” şi acuzându-l pe Orban că a „construit un sistem cleptocratic complex de jefuire a ţării”, Soros a mai notat în articolul său că UE poate ajuta acordând fonduri direct autorităţilor locale.