Potrivit televiziunii Fox News, mai mulți procurori federali au câștigat acest ciclu de alegeri cu finanțări provenite de la donatorul Soros, provocând întrebări suplimentare despre campania curentă, a omului de afaceri cu scopul influențării, după toate aparențele, a aplicării legii la nivel local.

Spre exemplu, Soros a donat cel puțin 1.5 milioane de dolari către California Justice and Safety PAC (Political Action Committee – Comitetul de Acțiune Politică), care l-a susținut pe democratul George Gascón în Los Angeles. Shalena Cook Jones, propunerea de procuror democrat pentru districtul Chatham din Georgia, a câștigat la rândul ei competiția după ce a primit cel puțin 80.000 de dolari ca fonduri de publicitate de la același Comitet de Acțiune Politică, potrivit Athens Banner-Herald, citată de Fox News.

În St. Louis, Comitetul de Acțiune Politică a contribuit cu 116.000 dolari pentru realegerea procurorului Kimberly Gardner. În prima parte a anului, Gardner i-a învinuit oficial de crimă pe soții Mark și Patricia McCloskey, cuplul care a încercat să împuște în fața casei protestatari ai mișcării Black Lives Matter.

Miza lui Soros

Victoriile legate de Soros nu sunt o noutate în politica locală de peste Ocean. La începutul anului The Washington Post relata că Justice and Public Safety PAC a contribuit cu aproape un milion de dolari la cursa pentru procuror democrat din districtele Arlington și Fairfax. În 2016, un republican care a candidat ca procuror districtual în Henry County, Georgia, a abandonat cursa după ce Soros Fund Management l-a susținut pe oponentul său, deși acesta din urmă a negat că ar fi primit donații directe.

Datorită naturii PAC – Comitetul de Acțiune Politică, această structură poate influența alegerile cu ajutorul unor sume însemnate fără să contribuie în mod direct la o campanie.

Conservatorii au fost acuzați că îl transformă pe Soros într-un cal de bătaie, însă confom lui Dan Gainor, vicepreședintele conservatorului Media Research Center, dar și altor opinii respectate peste Ocan, influența lui Soros este reală. A existat o operațiune finanțată de Soros timp de mai mulți ani, menită influențării sistemelor juridice locale din toată țara, a declarat Gainor pentru Fox News. Organizația lui Gainor elaborează rapoarte regulate și identifică finanțările provenite de la entitățile lui George Soros.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE