Evenimentul Zilei > International > George Soros, suspectat că intervine în alegerea procurorilor americani! Care e miza
George Soros, suspectat că intervine în alegerea procurorilor americani!  Care e miza

George Soros, suspectat că intervine în alegerea procurorilor americani! Care e miza

Timp de ani de zile, miliardarul George Soros ar fi fost implicat în competițiile locale pentru procurori federali și districtuali, susține presa de peste Ocean.

Potrivit televiziunii Fox News, mai mulți procurori federali au câștigat acest ciclu de alegeri cu finanțări provenite de la donatorul Soros, provocând întrebări suplimentare despre campania curentă, a omului de afaceri cu scopul influențării, după toate aparențele, a aplicării legii la nivel local.

Spre exemplu, Soros a donat cel puțin 1.5 milioane de dolari către California Justice and Safety PAC (Political Action Committee – Comitetul de Acțiune Politică), care l-a susținut pe democratul George Gascón în Los Angeles. Shalena Cook Jones, propunerea de procuror democrat pentru districtul Chatham din Georgia, a câștigat la rândul ei competiția după ce a primit cel puțin 80.000 de dolari ca fonduri de publicitate de la același Comitet de Acțiune Politică, potrivit Athens Banner-Herald, citată de Fox News.

În St. Louis, Comitetul de Acțiune Politică a contribuit cu 116.000 dolari pentru realegerea procurorului Kimberly Gardner. În prima parte a anului, Gardner i-a învinuit oficial de crimă pe soții Mark și Patricia McCloskey, cuplul care a încercat să împuște în fața casei protestatari ai mișcării Black Lives Matter.

Miza lui Soros

Victoriile legate de Soros nu sunt o noutate în politica locală de peste Ocean. La începutul anului The Washington Post relata că Justice and Public Safety PAC a contribuit cu aproape un milion de dolari la cursa pentru procuror democrat din districtele Arlington și Fairfax. În 2016, un republican care a candidat ca procuror districtual în Henry County, Georgia, a abandonat cursa după ce Soros Fund Management l-a susținut pe oponentul său, deși acesta din urmă a negat că ar fi primit donații directe.

Datorită naturii PAC – Comitetul de Acțiune Politică, această structură poate influența alegerile cu ajutorul unor sume însemnate fără să contribuie în mod direct la o campanie.

Conservatorii au fost acuzați că îl transformă pe Soros într-un cal de bătaie, însă confom lui Dan Gainor, vicepreședintele conservatorului Media Research Center, dar și altor opinii respectate peste Ocan, influența lui Soros este reală. A existat o operațiune finanțată de Soros timp de mai mulți ani, menită influențării sistemelor juridice locale din toată țara, a declarat Gainor pentru Fox News. Organizația lui Gainor elaborează rapoarte regulate și identifică finanțările provenite de la entitățile lui George Soros.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE