Evenimentul Zilei > International > Soros este gata să arunce America într-un Război Civil dacă Trump este reales
Soros este gata să arunce America într-un Război Civil dacă Trump este reales

Soros este gata să arunce America într-un Război Civil dacă Trump este reales

Miliardarul George Soros se află în spatele unei ample coaliții de grupuri militante de stânga pregătite să declanșeze o mișcare de „rezistență” masivă dacă Joe Biden pierde alegerile din SUA.

Coaliția de grupuri răspândite în toate cele 50 de state americane, de conivență cu aliații lor politici, ar putea provoca un haos de asemenea proporții încât să eclipseze „manifestațiile” violente din această vară, arată o investigație Breitbart.

De asemenea, se pare că liderii coaliției sunt gata să găsească un pretext – cum ar fi o eventuală contestare de către Trump a alegerilor, refuzul de a accepta înfrângerea sau proclamarea de către acesta a victoriei înainte ca toate voturile să fie numărate – pentru declanșa manifestații de protest în toată țara, acțiuni de nesupunere civică și de blocare a economiei dacă Biden nu câștigă.

„Vor avea loc contestații, o mobilizare masivă, luări de poziție ale guvernatorilor, procurorilor generali și membrilor Congresului”, a avertizat Vanita Gupta, președinta Leadership Conference on Civil and Human Rights, unul dintre grupurile care beneficiază de finanțările lui Soros.

„Oamenii vor fi inspirați și motivați să-și apere țara”, a declarat și Rahna Epting, directoare executivă a MoveOn.org, de asemenea finanțată de Soros, pentru The Nation. „Vom reuși? Ne vom bate cu disperare să reușim.”

„Cu cât Trump face să crească tensiunea, cu atât mai mult înfurie opinia publică. Aceasta este obosită de haos, e obosită de guvernarea sa”, a mai spus Epting. „Trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a ne asigura că va suferi o înfrângere zdrobitoare, pentru a-i reduce șansele de a o contesta.”

Joshua Klein de la Breitbart a pus cap la cap toate informațiile într-un articol intitulat „Coaliția susținută de Soros se pregătește pentru haosul post-electoral – Ne vom bate cu disperare”.

„Sub pretextul de a «împiedica o criză constituțională» o amplă rețea de activiști de stânga și de grupuri progresiste bine finanțate formează, organizează și pregătesc mobilizarea a milioane de americani dacă președintele Trump «contestă rezultatele alegerilor», refuză să se recunoască învins sau proclamă o victorie timpurie”, scrie ziaristul de la Breitbart.

„Autointitulată «Protect the Results» și proclamând că «nu putem ignora amenințarea pe care Trump o reprezintă la adresa democrației noastre și a unui transfer pașnic de putere»”, coaliția este un „proiect comun al Indivisible și Stand Up America, două grupuri de stânga fondate ca răspuns la victoria electorală a lui Trump din 2016 și ale cărui obiective sunt «să se origanizeze și să reziste agendei periculoase a lui Trump» și «să-l învingă pe Trump și pe acoliții săi»”, explică Klein.

Ambele grupuri fac parte dintr-o rețea-umbrelă mai vastă, Democracy Alliance (DA), finanțată de Soros, care se laudă că cheltuiește 80 de milioane de dolari pe an pentru a promova idei progresiste și care afirmă că este constituită „persoane de culoare, persoane LGBTQ, femei și tineri”, care vor realiza „o schimbare socială progresistă”.

„Jucăm un rol de frunte în promovarea infrastructurii necesare pentru a promova un program progresist pentru America”, arată site-ul DA. „Investim în toate aspectele pentru construirea unei puteri progresiste – de la elaborarea de politici la organizarea de comunități locale și la campanii electorale la nivel statal și federal.”

Stand Up America singură susține că are 2 milioane de membri deciși să „reziste agendei lui Trump”, care s-au angajat în protejarea investigației lui Mueller și s-au luptat din greu pentru a bloca confirmările la Curtea Supremă ale lui Neil Gorsuch și Brett Kavanaugh.

Titlul paginii de deschidere a site-lui Indivisible sună astfel: „Veniți alături de noi pentru a salva Curtea Supremă. Nu îl putem lăsa pe Donald Trump să distrugă moștenirea lui Ruth Bader Ginsberg (sic!) înlocuind-o cu un judecător din lista sa restrânsă de extremiști conservatori”.

Coaliția celor două formațiuni, care totalizează în prezent peste 90 de organizații, este una dintre cele mai agresive pro-avort, pro-LGBT, radical-stângiste. Printre ele se numără colosul industriei avortului Planned Parenthood, Vote Pro Choice, Women’s March, Move On, National LGBTQ Task Force, Common Cause și Faithful America.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE