Evenimentul Zilei > Sport > Cutremurător. În ce condiții a murit Maradona. Mai trist de atât nu se poate
Cutremurător. În ce condiții a murit Maradona. Mai trist de atât nu se poate

Cutremurător. În ce condiții a murit Maradona. Mai trist de atât nu se poate

Moartea legendarul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona a îndurerat o lume întreagă, iar fanii continuă să-l plângă pe cel alintat „El Pibe de oro".

Maradona a murit miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, pe care la suferit la domiciliul său din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Fostul mijlocaş al echipelor FC Barcelona şi Napoli fusese spitalizat pe 2 noiembrie, pentru anemie şi deshidratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrena echipa locală.

Analizele efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat în ziua următoare. El a fost externat pe 11 noiembrie.

Maradona a fost înmormântat joi seara, în cadrul unei ceremonii private, într-un cimitir din Buenos Aires, la capătul unei zile în care mii de oameni i-au adus un ultim omagiu.

S-au făcut multe speculații legate de modul în care a murit marele fotbalist, iar polițiștii din Buenos Aires încearcă să clarifice ce s-a întâmplat în ziua în care acesta a încetat din viață.

Maradona a murit flămând

Potrivit presei argentiniene, ultimul care l-a văzut în viață pe Diego Armando Maradono, ar fi un nepot de-al său.

Agenția de presă argentiniană Télam a anunțat că poliția a găsit în camera lui Diego Maradona două cutii de medicamente, pastile împotriva arsurilor la stomac, pentru care Maradona avea prescripție medicală. Mai mult, unul dintre jurnaliștii argentinieni a dezvăluit că, în patul fotbalistului, polițiștii au găsit un sandwich: „Era cu pâine feliată și întreg, neînceput”.

Provenit din cartierele sărace din Buenos Aires, „El Pibe de oro” („Băiatul de aur”), cum era supranumit Diego Maradona, va rămâne simbolul şi căpitanul necontestat al selecţionatei Argentinei, în tricoul căreia a evoluat timp de 17 ani (1977-1994) şi a marcat 50 de goluri în 115 meciuri, oferind ţării sale a doua Cupă Mondială din istorie, în 1986.