Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea, miercuri, 10 februarie. Temperaturi anormale pentru această perioadă a anului
Cum va fi vremea, miercuri, 10 februarie. Temperaturi anormale pentru această perioadă a anului

Cum va fi vremea, miercuri, 10 februarie. Temperaturi anormale pentru această perioadă a anului

Vremea, miercuri, 10 februarie, va fi marcată de temperaturi ridicate pentru această perioadă și precipitații de nivel cantitativ mediu.

Astăzi, miercuri, 10 februarie, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. În nord şi nord-est, şi se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. În jumătatea de vest a ţării şi la munte vor fi înnorări şi va ploua, pe arii extinse seara şi noaptea. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. Cu unele înnorări şi ploi slabe doar pe arii restrânse mai ales spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi temporar 80 km/h.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de vest a țării. Dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 18 grade Celsius, iar cele minime se vor situa, în general, între -1 şi 7 grade. În această săptămână, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice. Mai ales în extremitatea de sud a țării.

Cum va fi vremea, în București, miercuri, 10 februarie

În Capitală, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopţii, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în prima parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 4 – 6 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, Cerul va fi mai mult noros, iar treptat dinspre masivele vestice aria ploilor se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane. La altitudini mari, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice datei.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, astăzi este posibil să plouă slab în timpul nopții. Temperatura maxima va fi de 15 grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius.