Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Prognoza meteo actualizată

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Prognoza meteo actualizată Sursa foto: Picabay

Peste mai puțin de o lună, românii se vor bucura de minivacanța de 1 Mai și de sărbătorile pascale. În perioada respectivă, vremea se va menține caldă, însă nu vor lipsi ploile slabe din anumite regiuni. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul respectiv. De Paște, valorile termice înregistrate se vor situa peste cele caracteristice perioadei.

Cum va fi vremea de Paște

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Mai și de Paște arată că vremea se va menține deosebit de caldă. Potrivit meteorologilor, temperaturile înregistrate vor fi peste medie, însă vor fi semnalate și ploi slabe.

Paște

Sursa foto: arhiva EVZ

În săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele caracteristice acestei perioade a anului.

Mai cald va fi în regiunea sud-estică a țării, însă în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Conform ANM, cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ploi slabe la finalul lunii aprilie

În intervalul 22 – 29 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice, mai ales în regiunile extracarpatice. Nu vor lipsi ploile slabe, însă meteorologii spun că regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice.

În perioada 6 - 13 mai, mercurul va urca în termometre peste limitele caracteristice perioadei. Conform prognozei meteorologice, cald va fi mai ales în regiunile sudice și sud-estice. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Totodata, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel specific perioadei respective a anului.

Soare, vremea de Paște

Sursa foto: Pixabay

Vremea va fi caldă de Paște

La începutul lunii mai, vor fi înregistrate ploi slabe în zonele montane.

„Vorbim de o perioadă în care manifestările de vreme se încadrează în cele de început de sezon cald, deci ploile vor avea mai ales caracter de averse, ploi de scurtă durată”, a spus Florinela Georgescu, directorul ANM.