Evenimentul Zilei > Social > Cum se simte actorul Alexandru Arșinel. Ce l-a protejat de o formă gravă de COVID
Cum se simte actorul Alexandru Arșinel. Ce l-a protejat de o formă gravă de COVID

Cum se simte actorul Alexandru Arșinel. Ce l-a protejat de o formă gravă de COVID

Situația medicală a actorului Alexandru Arșinel, internat cu COVID-19 este bună datorită faptului că s-a vaccinat în prealabil împotriva coronavirusului.

Actorul Alexandru Arșinel și soția sa au făcut o formă ușoară de COVID-19 deoarece s-au vaccinat la începutul acestui an. În vârstă de 81 de ani, Alexandru Arișinel şi soţia lui, Marilena, sunt internaţi de patru zile la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Ei s-au îmbolnăvit la două luni după ce s-au vaccinat.

Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, consideră că acest vaccin i-a ajutat pe soții Arșinel să nu dezvolte o formă dificilă a bolii.

„Eu cred că se întâmplă exact invers, din punctul meu de vedere, este dovada că, în momentul în care mă vaccinez, şi dacă mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicaţii. Şi discutăm de persoane vulnerabile, şi vorbesc aici de vârstă, de boli cronice, care dacă s-ar infecta şi n-ar fi vaccinate ar avea din păcate o probabilitate mare să facă o formă severă, să-şi pună viaţa în pericol”, a arătat Adrian Marinescu, într-o intervenție la Digi 24.

Adrian Marinescu

Vaccinarea reduce riscul de îmbolnăvire

Medicul a precizat că vaccinarea reduce riscul de îmbolnăvire și, totodată, în cazul infectării, dă o formă mai puțin severă a bolii.

„Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar şi dacă mă infectez ceea ce contează şi face diferenţa este că nu voi avea o formă severă. Cu cea mai mare probabilitate. Şi de fapt, acesta este obiectivul, a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel care e vulnerabil şi, bineînţeles, la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim, la întoarcerea la normalitate, atunci când se va atinge acel punct”, a explicat medicul.

Actorul nu a avut nevoie de oxigen

Adrian Marinescu a explicat care este starea de sănătate a actorului Alexandru Arşinel, precizând că acesta nu a avut nevoie de oxigen.

„Nu a avut nevoie (de oxigen – n. red.). Doamne ajută să fie în regulă (…) ce e important e ca în timpul cel mai scurt să se întoarcă la viaţa pe care o ştim noi toţi, cum e maestrul”, a adăugat Marinescu.

În 2017, Alexandru Arşinel a fost supus unei intervenţii în urma unui infarct, iar în 2013, unui transplant de rinichi şi a suferit mai multe intervenţii la coloană.