Evenimentul ZileiSocialLeacul care ne-ar putea proteja de Covid-19. Se poate dizolva în apă. Studiu

Leacul care ne-ar putea proteja de Covid-19. Se poate dizolva în apă. Studiu

Leacul care ne-ar putea proteja de Covid-19. Se poate dizolva în apă. Studiu
Cercetătorii israelieni de la Leumit Health Services, Bar-Ilan University și Barzilai Medical Center au publicat un studiu în care arată că aspirina poate juca un rol important când vine vorba despre protecţia împotriva Covid-19.

Leacul care ne-ar putea proteja de Covid-19. În prim-plan apare aspirina, acest medicament banal, accesibil tuturor şi care poate fi cumpărat fără reţetă.

Cum s-a ajuns la concluzia că o aspirină ne ajută să ținem la distanță noul coronavirus chinezesc? Între lunile februarie și iunie 2020, cercetătorii israelieni au comparat rata de infecție și de vindecare pentru de 10.000 de pacienți infectați cu Covid-19.

În cele din urmă s-a stabilit că aceștia au stabilit că persoanele care au luat aspirină pe zi au prezentat un risc cu 29% mai mic de a se infecta. Pentru moment nu se știe exact modul în care acționează aspirina pentru a reduce riscul de infectare cu SARS-Cov-2.

Totuşi, se pare că o există o primă explicaţie… Autorii studiului cred că acest lucru este posibil datorită proprietăților antivirale ale aspirinei, care mai departe ajută la întărirea sistemului imunitar.

Leacul care ne-ar putea proteja de Covid-19

Concluziile studiuului condus de cercetătorii israelieni de la Leumit Health Services, Bar-Ilan University și Barzilai Medical Center au fost publicate în The FEBS Journal. „Această observație privind efectele benefice ale aspirinei în fața infecției cu noul coronavirus este preliminară, dar pare foarte promițătoare”, a subliniat cel care a condus acest studiu, profesorul Eli Magen (Barzilai Medical Center).

De asemenea, același studiu a arătat că persoanele care au luat aspirină au prezentat un risc mai mic de a dezvolta simptome grave ale infecției cu noul coronavirus.

„Prezentul studiu a încercat să înțeleagă mai bine efectele favorabile potențiale ale aspirinei în sprijinirea luptei sistemului imunitar uman împotriva Covid-19”, a spus dr. Milana Frenkel-Morgenstern de la Facultatea de Medicină Azrieli a Universității Bar-Ilan, conform  israel21c.org.

Studiu. Coronavirusul, mai periculos decât se credea. Efectele pe care mulți le ignoră

Studiu: o singură doză de Pfizer are un efect esențial asupra imunității. Care sunt beneficiile

 


Accesează: