Cum se fierbe orezul fără a-l face terci. Există un mare secret

Cum se fierbe orezul fără a-l face terci. Există un mare secret Orez. Sursa foto: YouTube

Orezul este un ingredient important al bucătăriei internaționale și indispensabil în bucătăria asiatică. De fiecare dată, prin fierbere, orezul se transformă în cel mai bun caz într-un pilaf, iar în cel mai rău caz, într-un terci. Probabil vă întrebați cum se fierbe corect orezul atunci când nu aveți în bucătărie o mașină specială. Puteți fierbe orezul simplu, în câteva minute, în bucătăria dumneavoastră.

Orezul este un ingredient important al bucătăriei internaționale și indispensabil în bucătăria asiatică. De fiecare dată, prin fierbere, se transformă în cel mai bun caz într-un pilaf, iar în cel mai rău caz, într-un terci. Probabil vă întrebați cum se fierbe corect orezul atunci când nu aveți în bucătărie o mașină specială. Puteți fierbe simplu, în câteva minute, în bucătăria dumneavoastră.

Orezul, timp ideal de fierbere

Pentru a fierbe, trebuie să respectați cu sfințenie proporția de orez și apă, plus temperatura focului la aragaz.

Prepararea vă ia 20-30 minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingrediente: orez, apă, sare (la alegere)

  1. Măsurați cantitatea cu atenție folosind o cană gradată. Cu aceeași cană veți măsura și apa. Și nu uitați că își triplează volumul la fierbere. Folosiți un vas mai voluminos.
  2. Mai întâi clătiți-l în câteva ape reci. Amestecați cu mâna încât impuritățile să se ridice la suprafață.
  3. Lăsați-l timp de zece minute în apă rece. Scurgeți și aruncați apa.
  4. Puneți-l într-un vas și adăugați pentru fiecare cană de orez două căni cu apă.
  5. Puneți vasul la fiert fără capac.
  6. Când apa începe să fiarbă, puneți capacul, și reduceți focul la minim. Va face spumă în timpul fierberii și va avea tendința de a da în foc. Pentru a evita surprizele, vasul de fierbere trebuie să fie suficient de adânc sau să nu-l umpleți cu mai mult de 50% din capacitate.
  7. Fierbeți exact zece minute, fără să ridicați capacul.
  8. Luați vasul de pe foc și lăsați-l cu capacul acoperit timp de 20 minute.
  9. Descoperiți și afânați-l ușurel folosind o furculiță.

Se consumă ca garnitură sau se folosește pentru diverse alte preparate.

În mod normal, se fierbe simplu. La alegere se poate de adăugat puțină sare, 1-2 linguri de unt sau ulei de măsline.

Pentru mai mult gust, în funcție de utilizarea lui ulterioară, puteți înlocui apa cu supa de legume sau de carne. Pentru culoare, puteți adăuga la fierbere câteva fire de șofran sau puțină curcuma.

Dacă vreți să folosiți pentru orez prăjit, atunci nu uitați că orezul trebuie să fie perfect răcit.

Cel mai bun orez pentru prăjit este cel fiert cu o zi înainte, ținut la rece peste noapte.