Cum să faci cea mai gustoasă salată de conopidă cu maioneză și usturoi sau ceapă

Cum să faci cea mai gustoasă salată de conopidă cu maioneză și usturoi sau ceapă Sursa foto: Pixabay

Salata de conopidă cu maioneză și usturoi sau ceapă este un deliciu pentru mulți dintre noi. Ea este adesea nelipsită de pe mesele de sărbătoare. Iată cum poți prepara cea mai gustoasă salată de conopidă cu maioneză.

Salata de conopidă cu maioneză este un preparat simplu de făcut, iar gustul său este deosebit.

Ingrediente pentru salata de conopidă cu maioneză

  • o conopidă medie;
  • o ceapă veche, roșie sau 2-3 fire de ceapă verde sau 2-3 caței de usturoi;
  • două linguri bune de smântână sau iaurt grecesc;
  • verdeață pentru decor;
  • trei linguri de maioneză de casă

Pentru a face maioneză de casă ai nevoie de:

  • două gălbenușuri proaspete;
  • două lingurițe de muștar;
  • 150 ml ulei;
  • sare, piper.

Cum să ai cea mai bună textură de conopidă

Pentru a face cea mai bună salată de conopidă cu maioneză și usturoi sau ceapă e nevoie să urmezi anumiți pași. Pentru această salată e esențial să nu fie fiartă prea mult conopida. E bine ca ea să rămână ușor crocantă, nu apoasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La fel ca broccoli, conopida se gătește cel mai bine la abur. Aceasta se desface în buchețele și se așază într-o sită metalică care stă deasupra unei oale în care fierbe apa. Dacă este preparată așa, e nevoie de șapte minute până când este gata.

Sursa: savoriurbane.com

O altă metodă de preparare costă în fierberea conopidei, însă nu mai mult de patru minute. După ce sunt gata, se scurg rapid și se cufunda într-un vas adânc cu apă rece și câteva cuburi de gheață. Acest proces este util pentru a păstra leguma crocantă și cu o culoare vie.

Mod de preparare salata de conopidă cu maioneză și usturoi sau ceapă

După ce conopidă e fiartă, ea trebuie să fie bine răcită și scursă în totalitate de apă. Dacă alegeți să faceți salata cu usturoi, zdrobiți trei căței. Apoi tocați și câteva frunze de pătrunjel verde, adăugându-le peste maioneză și peste smântâna sau iaurtul grecesc.

Conopida trebuie să fie tocată, însă nu destul de mărunt, iar apoi se pune peste sosul de maioneză și verdețuri.

Se amestecă totul, iar când este gata, salata poate sta câteva ore la rece, deoarece devine mai gustoasă, potrivit savoriurbane.com.