Cum puteți prepara un Doboș perfect. Prăjitura este ideală pentru aniversările din familie

Cum puteți prepara un Doboș perfect. Prăjitura este ideală pentru aniversările din familieSursa. Arhiva evz

Prăjitura Doboș este una dintre preferatele românilor și poate fi făcută și acasă. Trebuie doar să aveți răbdare și să respectați rețeta. În plus, aveți nevoie de ciocolată și cacao de calitate, pentru un gust desăvârșit.

Pentru a prepara o prăjitură Doboș aveți nevoie de șase foi. Este ideal să se prepare două câte două pentru ca aluatul să fie perfect. Pentru a realiza două foi aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă, 85 de grame de zahăr pudră, 85 de grame de făină, 25 de grame de unt, un praf de sare și o jumătate de linguriță de extract de vanilie.

Realizarea aluatului

Pentru a prepara aluatul trebuie să separați ouăle. Gălbenușurile se freacă bine cu o lingură, iar apoi se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune apoi extractul de vanilie și se amestecă bine până când totul arată ca o maioneză. Separat, se bat bine albușurile, după care se adaugă zahărul pudră și sarea. Cu ajutorul unui mixer continuați să amestecați compoziția până când spuma de întărește, exact ca la bezele. Adăugați apoi gălbenușurile și amestecați câteva secunde. Făina se încorporează apoi treptat până când se obține un aluat.

Foile se întind apoi în tăvi. Dacă aveți doar recipiente adânci, puteți să așezați aluatul pe fundul a două tăvi speciale pentru cuptor. Foile se nivelează bine și apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 160 de grade. Se lasă 10-12 minute, dar după șase minute tăvile se pot scoate și se pot inversa între ele, pentru ca foile să se coacă uniform. La final, acestea se scot cuptor și se lasă la răcit. Se repetă operațiunea până când se obțin cele șase foi necesare.

Cum se prepară crema

Crema pentru Doboș este una clasică care se prepară la bain marie. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: nouă ouă, 450 de grame de zahăr, 450 de grame de ciocolată, o jumătate de linguriță de sare, o lingură de extract de vanilie, 80 de grame de cacao și 600 de grame de unt.

Se alege o oală în care se pune apă. Apoi, într-un alt vas se amestecă ouăle întregi cu zahărul, sarea și vanilia. Compoziția se bate puțin pentru a se omogeniza. Castronul se așează apoi deasupra oalei cu apă, dar fără ca recipientele să se atingă. Crema se amestecă până când se îngroașă puțin și atinge o temperatură de 75 de grade Celsius. Adăugați apoi bucățile de ciocolată și amestecați puternic. Aceasta trebuie să se topească complet. Crema se lasă apoi la răcit două-trei ore.

Foile se ung apoi cu cremă și se așează una peste alta, exact ca la ca un tort. Ultima foaie se păstrează pentru zahărul ars.

Cum se face glazura

Pentru glazură aveți nevoie de 300 de grame de zahăr, trei lingurițe de oțet și 30 de grame de unt. Înainte să vă apucați să preparați glazura, trebuie să aveți pregătită foaia peste care o veți turna imediat ce este gata. Apoi, într-o cratiță cu fund dublu, se pune untul, zahărul și oțetul. Se așteaptă până când zahărul de caramelizează.

Este importat ca această operațiune să se facă la un foc mic. Când este gata se toarnă peste foaie și se netezește imediat, deoarece se întărește foarte ușor. Prăjitura trebuie tăiată în 2-3 minute după ce ați turnat zahărul caramelizat, potrivit savoriurbane.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News