Cum poți să repari greșelile din preparatele tale. Scapă de gustul prea dulce sau sărat cu câteva ingrediente

Cum poți să repari greșelile din preparatele tale. Scapă de gustul prea dulce sau sărat cu câteva ingrediente

Multe dintre gospodine au scăpat prea multă sare sau zahăr în preparatele lor. Mâncarea nu trebuie arucată pentru că există mai multe soluții în acest caz. Și iuțeala din diferite mâncăruri poate fi atenuată.

Gospodinele care au scăpat prea multă sare sau prea mult zahăr în preparatele lor trebuie să știe că există soluții pentru ca mâncărurile să nu fie aruncate. Chef Hadad a explicat că sarea este „cea mai păcătoasă” atunci când este vorba de greșelile din preparate. O cantitate mică va face ca mâncarea ta să fie savuroasă, iar în cazul în care ai adăugat prea multă, preparatul nu poate fi mâncat.

Celebrul bucătar a spus care sunt modalitățile prin care îți poți salva mâncarea. În cazul în care ciorba sau tocana ta încă nu este gata și îți dai seama că este prea sărată, adaugă un cartof curățat de coajă. Leguma va absorbi sarea. Cartoful trebuie scos la finalul timpului de gătite și aruncat.

„Dacă mâncarea este, însă, deja gata, atunci tot pe bază de amidon se poate remedia. Niște orez fiert bine și pasat amestecat în sos va mai diminua din intensitatea sării. Sau o contrabalansare de gust cu ceva dulce ori acru. Un pic de zahăr, gem sau suc de lămâie ori oțet pot ajuta, în funcție de preparat”, a mai spus chef-ul.

Cum poți să scapi de iuțeala din mâncare

Există soluții și în cazul în care mâncarea este mult prea iute. Dacă vrei să adaugi ardei iute în preparatul tău, trebuie să știi că aroma reală se va resimți după câteva minute. Pâinea, orezul și cartofii sunt produsele care te ajuta în să rezolvi această problemă. În cazul în care este vorba de un fel de mâncare cu fructe de mare, sucul de la o lămâie este soluția perfectă. Chef Hadad are o soluție și pentru mâncarea mult prea dulce. Această aromă poate fi atenuată cu diverse condimente sau acid. Poți să folosești suc de lămâie sau oțet.

„Se știe că grăsimea poate da savoare preparatelor, dar dacă este prea multă se ridică la suprafață și strică totul. Când acest lucru se întâmplă, o modalitate bună de a o îndepărta este cu un prosop de hârtie așezat cu atenție deasupra oalei. Dacă, însă, nu vă grăbiți, puteți lăsa mâncarea peste noapte la frigider, iar grăsimea în exces de la suprafață se va solidifica, fiind astfel ușor de îndepărtat“, a mai spus Chef Hadad pe blogul său.

Ne puteți urmări și pe Google News