Ciorbă de urzici ca la mănăstire. Este perfectă în Postul Mare

Ciorbă de urzici ca la mănăstire. Este perfectă în Postul Mare Rețetă de ciorbă de dovlecei. sursa: Arhiva EVZ

Există o mulțime de rețete de post, iar printre cele mai simple și delicoase este ciorba de urzici. Ea este indicată și în timpul dietelor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente.

Rețeta de ciorbă de urzici este potrivită pentru cei care țin Postul Mare. Aceasta se prepară foarte repede și este extrem de gustoasă și sănătoasă. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

urzici 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi mari 200 g roșii în bulion borș de putină leuștean pătrunjel mărar

Pentru început, trebuie să punem la fiert 2 L de apă. Curățăm, spălăm, tocăm ceapa și morcovii și îi punem la fiert. Putem adăuga și rădăcină de pătrunjel, țelină sau păstârnac. Fierbem zarzavatul timp de 15-20 de minute, apoi adăugăm și cubulețele de cartofi. Când au fiert și cartofii, adăugăm roșiile în bulion, sare și amestecăm.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum adăugăm borșul. După ce dă iar în clocot, adăugăm urzicile alese, spălate și tăiate nu foarte mărunt. Amestecăm și lăsăm ciorba să dea în clocot încă o dată. Rețeta este gata. Poftă bună!

Sursă Dreamstime

Mâncare de urzici cu orez, un adevărat deliciu

Gospodinele pot să își răsfețe familia și cu mâncare de urzici cu orez și usturoi. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

500 de grame de urzici

o jumătate de cana cu orez

o ceapă medie

2 căței de usturoi

un ardei gras

100 de mililitri de ulei de măsline de la Mănăstirea Ormylia din Grecia

o jumătate de caserolă cu roșii cuburi

sare și piper

sucul de la o jumătate de lămâie

Se opăresc urzicile și se toacă mărunt. Toacă ceapa, ardeiul și usturoiul și lasă-le la călit pentru aproximativ trei minute. Adaugă orezul și lasă-l să se călească timp de trei minute, adaugă două căni din apa în care au fiert urzicile și amestecă din când în când ca să nu se lipească orezul. Se adaugă urzicile, roșiile cuburi, sarea, piperul și sucul de lămâie. Se pune vasul în cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru 30 de minute.

Medicii au declarat că urzicile au efect laxativ, depurativ, diuretic, hemostatic, antiseptic, emolient. Ele au și proprietăți:

hematopoetice hemostatice vitaminizante remineralizante antiinflamatoare hipoglicemiante diuretice depurative decongestive expectorante fluidificatoare (a sângelui, a secrețiilor bronșice) stimulatoare (digestiv, secreția glandelor mamare) tonice, potrivit darurimanastiresti.ro.