Proiectul de lege care va intra în vigoare din ianuarie 2018 nu va crește salariile românilor decât cu foarte puțin, și în unele cazuri nu le va crește de loc, precizează analiștii.

Potrivit documentului intrat în posesia jurnaliștilor de la Stirile Pro Tv, Guvernul nu se va ține de prromisiunile făcute în campania electorală.  “Din document reiese că Guvernul a renunţat la promisiunea de a nu impozita veniturile sub 2.000 de lei, dar va scădea cota unică, de la 16, la 10%”, precizează sursa citate.

Astfel, de la 1 ianuarie 2018 salariul brut va crește, pentru că se vor adăuga și dările pe care le plătea firma. Pentru a câștiga același net, va scădea impozitul pe venit la 10% , iar contribuțiile rrîmân mai puține. Cu toate acestea, ele cresc gradual, astfel: pentru pensii la 25%, pentru sănătate la 10%.

Din calculele făcute de cei de la Stirile Pro TV, reiese că salariatul va câștiga în plus fabuloasa sumă de 23 de lei.

”În momentul de faţă, salariaţii din sectorul privat au încheiate contracte de muncă pe perioada nedeterminată, în care sunt menţionate veniturile brute, chiar dacă unele înţelegeri sunt pe salariul net. Deci, brutul nu va creşte automat cu diferenţa de contribuţii sociale, ci se va calcula. Aceste calcule trebuie făcute pe fiecare nivel de salarizare”, a declarat Dan Schwartz, consultant fiscal.

Te-ar putea interesa și: