Cum arată acum plaja din Mamaia, după ce a fost mărită. Imagini spectaculoase

Cum arată acum plaja din Mamaia, după ce a fost mărită. Imagini spectaculoase

Turiștii care vor merge în acest sezon în stațiunea Mamaia, pe litoralul Mării Negre, vor avea parte de o mare surpriză.

Plaja din stațiunea Mamaia a fost lărgită, iar turiștii vor avea la dispoziție o suprafață mult mai mare. Lucrările de înnisipare, contractate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), s-au încheiat în zona stațiunii. Acestea continua, însă, în zona Năvodari, conform unui anunț al Administrației Bazinale.

În urma lucrărilor derulate, plaja din stațiunea Mamaia a fost lărgită cu o suprafață de peste 50 de hectare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Stațiunea Mamaia va avea din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 ha. Lucrările de înnisipare continuă în zona Năvodari, în timp ce în stațiunea Mamaia au fost deja finalizate. Antreprenorul lucrează 24 de ore din 24, de luni până duminică, pentru ca sezonul estival să se desfășoare începând din acest an în cele mai bune condiții pentru turiști”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al ABADL.

Potrivit informațiilor prezentate, turiștii vor beneficia de plaje mult mai generoase, „spectaculoase” în stațiunea Mamaia după lucrările de lărgire.

„Aceștia vor beneficia de plaje extrem de generoase în stațiunea Mamaia. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral îi asigură pe turiști și localnici că se lucrează fără întrerupere pentru ca ei să descopere în această vară o plajă de dimensiuni spectaculoase”, se mai arată în mesajul transmis de ABADL pe pagina de Facebook.

Lucrările de lărgire a plajelor finanțate din fonduri UE

Lucările de lărgire ale plajelor de pe Litoralul românesc fac parte dintr-un proiect finanțat din fonduri europene. Investiția este prinsă în proiectul „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)”, implementat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Acesta presupune lucrări de reducere a eroziunii costiere pentru 11 sectoare de le Litoral.

Este vorba despre lucrări de înnisipare derulate pe întreg litoralul românesc al Mării Negre, de la stăvilarele Edighiol/Periboina, la plajele din Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia – Venus - Aurora, Mangalia - Saturn, 2 Mai.

Proiectul, este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar investiția totală are o valoare de 3,8 miliarde de lei.

Sursa foto: Facebook, Apele Romane Dobrogea-Litoral