Veste uriașă pentru bucureșteni. Proiect pentru sute de mii de oameni

Veste uriașă pentru bucureșteni. Proiect pentru sute de mii de oameni

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și-a exprimat, vineri, mulțumirea că a fost aprobat bugetul local al Sectorului 6. Astfel au fost alocate 10 milioane de lei pentru exproprieri de terenuri în zona Prelungirea Ghencea.

El a spus că la nivelul Primăriei Capitalei, va fi alocată suma de 47 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de lărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea, inclusiv 7 milioane pentru plata datoriilor din urmă.

„Mă bucur că s-a aprobat ieri bugetul local al Sectorului 6, prin care au fost alocați 10 milioane de lei pentru exproprieri de terenuri în zona Prelungirea Ghencea.

În timp ce la nivelul sectorului se pregătesc noile exproprieri, la nivelul municipiului București alocăm, prin bugetul pe 2021, suma de 47 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de lărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea - inclusiv 7 milioane pentru plata datoriilor din urmă. Am văzut, de-a lungul ultimelor luni, multe întrebări și comentarii în legătură cu Prelungirea Ghencea și vreau să știți că aș fi vrut și eu să lucrăm aici încă din ianuarie. N-am putut s-o facem fiindcă fosta administrație, pe lângă marile întârzieri acumulate, a lăsat Primăria Generală, pe final de mandat, cu conturile poprite, ceea ce înseamnă interdicție pentru lucrări de investiții (putem face doar reparații curente).

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicușor Dan mulțumește primăriei sectorului 6

După votarea noului buget în CGMB, plătim o parte din datoriile restante și ridicăm popririle de pe conturi, urmând să facem această investiție, dar și altele absolut necesare, pentru a rezolva problema traficului rutier din București.

Le mulțumesc lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, lui Alexandru Gâdiuță, viceprimarul de sector, și consilierilor generali Ștefania Petre și Andrei Badiu pentru colaborarea pe care o avem în vederea rezolvării acestei probleme de infrastructură”, a scris vineri primarul Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Inițial, primarul Nicușor Dan a declarat că anul acesta pentru Pasajul Doamna Ghica sunt bani doar pentru plata datoriilor, după discuțiile cu consilierii PNL și USR s-au alocat circa 18 milioane lei pentru plata datoriilor și încă 20 milioane lei pentru continuarea lucrărilor. La Prelungirea Ghencea datoriile sunt de circa 7 milioane lei, iar 40 milioane lei sunt pentru continuarea lucrărilor.