Evenimentul Zilei > Actualitate > Aniversarea Reginei Elisabeta a Marii Britanii, restrânsă de Coronavirus. Momentul este trist
Aniversarea Reginei Elisabeta a Marii Britanii, restrânsă de Coronavirus. Momentul este trist

Aniversarea Reginei Elisabeta a Marii Britanii, restrânsă de Coronavirus. Momentul este trist

Cum a celebrat Regina Elisabeta a II-a începutul domniei sale. Din păcate, regina nu a sărbătorit începutul domniei sale. A fost fără fast, fără ceremonii şi fără paradă. 

Cum a celebrat Regina Elisabeta a II-a începutul domniei sale. Regina va petrece aniversarea în mod privat. Deoarece pentru ea acel moment este trist, l-a pierdut pe tatăl său. Deci, pentru ea nu este un moment de bucurie. În prezent, regina stă la castelul Windsor alături de ducele de Edinburgh.

Cum a celebrat Regina Elisabeta a II-a începutul domniei sale

Acum se împlinesc șaizeci și nouă de ani de când a ajuns pe tron. Regina a celebrat sâmbătă împlinirea a 69 de ani de la ascensiunea sa la tronul Marii Britanii în intimitate.

În această zi din 1952, regina a urcat pe tron după moartea tatălui său, regele George al VI-lea.  Scrie într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al familiei regale.

În ultimele trei decenii, regina s-a deplasat la moşia de la Sandringham din estul Angliei pentru a sărbători Crăciunul împreună cu familia. Aceasta obişnuia să rămână pe acel domeniu până la aniversarea de la 6 februarie.

Cu toate acestea, pandemia a perturbat tradiţia, iar regina a petrecut mare parte din această perioadă la Windsor, împreună prinţul Philip. Şi un grup restrâns din cadrul personalului.

Tatăl său, regele George al VI-lea, a decedat la 6 februarie 1953. În acea zi, prinţesa Elisabeta la acea vreme, în vârstă de 25 de ani.  Se afla la mii de kilometri distanţă, participând la un turneu în ţările din Commonwealth alături de soţul ei, ducele de Edinburgh.

Cuplul princiar se afla în Kenya în ziua în care regele a murit în somn, din cauza unui cancer pulmonar, în reşedinţa regală de pe domeniul Sandringham.

Cum a celebrat Regina Elisabeta a II-a începutul domniei sale!

Potrivit casei regale, va fi acordată o zi liberă în plus în iunie 2022, când regina va sărbători Jubileul de Platină (70 de ani de la urcarea pe tron).

Regina a devenit cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, depăşind-o pe Regina Victoria.

În 2022, Elisabeta a II-a va deveni primul suveran britanic care sărbătorește un jubileu de platină. Guvernul Marii Britanii a anunțat deja planuri pentru a marca cea de-a 70-a  aniversare a domniei reginei cu patru zile de evenimente planificate pentru iunie anul viitor, scrie royalcentral.