Evenimentul Zilei > Monden > Familia regală a scăpat de griji. Regina Elisabeta a II-a s-a vaccinat
Familia regală a scăpat de griji. Regina Elisabeta a II-a s-a vaccinat

Familia regală a scăpat de griji. Regina Elisabeta a II-a s-a vaccinat

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham, potrivit Reuters şi AFP.

Regina Elisabeta a II a şi Ducele de Edinburgh au primit astăzi vaccinurile anti-COVID-19”, indică o declaraţie a Palatului Buckingham.

Regina Elisabeta a II a are 94 de ani, iar soţul său, prințul Filip, are 99 de ani.

Surse apropiate familiei regale au declarat că vaccinurile au fost administrate de către un medic de familie. Procesul s-a desfășurat la reședința regală de la Castelul Windsor.

Cuplul regal britanic se alătură astfel celor 1,5 milioane de persoane din Regatul Unit care au primit până în prezent prima doză de vaccin împotriva COVID-19, scrie Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a a anulat toate petrecerile

Regina Elisabeta a II-a a anulat toate petrecerile regale din Londra și Edinburgh pentru tot acest an, a anunțat astăzi Palatul Buckingham.

Decizia a fost luată după ce oficialitățile regale s-au confruntat cu dificultăți în planificarea evenimentelor. Acțiunea a avut loc pe fondul noilor reguli și blocaje provocate de coronavirus, anunțate în ultimele zile.

Având în vedere termenele limită pentru angajarea lor, nu a fost posibil să se planifice modul în care acestea ar fi fezabile, ținând cont de precauțiile Covid-19.

CITEȘTE ȘI Ce făceau Trump și Giuliani când Capitoliul era luat cu asalt. Asta le întrece pe toate

Petrecerile în grădinile palatelor (garden party) sunt un mod de a onora și de a mulțumi membrilor organizațiilor și publicului. Celor care se implică în activități caritabile deosebite și de susținere a comunităților locale. publicului. Ele sunt, de asemenea, un mijloc de a mulțumi membrilor comunităților militare și diplomatice. În mod normal, există patru dintre evenimente în fiecare an.

Aceste petreceri în aer liber sunt organizate în mod normal în grădinile Palatului Buckingham. Dar și în cele ale Palatului Holyroodhouse din Edinburgh. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat astăzi: „S-a luat decizia ca petreceri în aer liber să nu aibă loc în 2021”.