Evenimentul Zilei > International > Din secretele Casei Regale. Ce condiment nu suportă Regina Elisabeta a II-a la masa de Crăciun
Din secretele Casei Regale. Ce condiment nu suportă Regina Elisabeta a II-a la masa de Crăciun

Din secretele Casei Regale. Ce condiment nu suportă Regina Elisabeta a II-a la masa de Crăciun

Pentru prima dată după foarte mulți ani, regina Elisabeta a ll-a a Marii Britanii își va petrece Crăciunuil departe de membii familiei regale. Regina va fi alături de prințul Filip, duce de Edinburgh, la Castelul Windsor, unde va participa la o slujbă religioasă, ținută într-o capelă privată.

Din cauza pandemiei, regina Elisabeta nu a mai mers de Crăciun pe domeniul Sandringham, așa cum a făcut în uiltimii 30 de ani, loc unde era înconjurată de membrii familiei regale. De altfel, britanicii mergeau în ziua de Crăciun pe drumul care duce spre capela unde membrii casei regale paricipau la slujba religioasă, pentru a-i ura reginei, diferite mesaje de susținere. Apoi, spune tradiția, regina Marii Britanii și familia participau la masa de Crăciun și își împărțeau cadouri.

Un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a declarat că maiestatea sa regina Elisebata nu îi va avea alături pe membrii familiei regale, cu ocazia acestor sărăbători de Crăciun.

Prinţul Charles, urmașul la tron, şi soţia lui, Camilla, ducesă de Cornwall, vor petrece Crăciunul în reşedinţa lor din Gloucestershire, în timp ce prinţul William, duce de Cambridge, şi soţia lui, Kate, ducesa de Cambridge, vor petrece această sărbătoare la Anmer Hall, un conac rural construit în stil georgian şi aflat la o distanţă de trei kilometri de domeniul regal Sandringham, alături de cei trei copii ai lor.

Regina Elisabeta nu a fost planificat pentru acest an nicio vizită, a precizat un purtător de cuvânt de la Buckingham Palace. Regiunea în care se află Castelul Windor se află într-un nivel ridicat de carantină, ca urmare a epidemiei de coronavirus, drept urmare adunările mai mari de șase persoane sunt interzise.

Tradiția de Crăciun a reginei

Timp de 30 de ani, familia regală se aduna pe domeniul Sandringham, unde regina Elisabeta deține un castel. Un fost bucătar al reginei, care a lucrat peste 15 ani pentru casa regală, a scris o carte despre rețetele pe care le-a gătit, inclusiv pentru masa de Crăciun.

Darren McGrady a scris în cartea lui că regina Elisabeta nu este foarte pretențioasă atunci când vine vorba despre mâncarea care îi este servită la masa de Crăciun, meniul fiind același în fiecare an. Un singur condiment nu este acceptat de regina Marii Britanii, fiind vorba despre usturoi.

„În mod obișnuit pregăteam trei curcani pentru regină și familia extinsă care se reunea în sala de mese, încă un curcan pentru copii și apoi alții care urmau să fie pregătiți pentru angajați. Toată lumea merge la masă de Crăciun, nu doar familia”, a spus McGrady.

La desert, regina preferă budincă scufundată în coniac, și apoi flambataă, iar la capitolul băuturi, un pahar cu gin sau unul de șampanie. Darren McGrady a mai scris în cartea sa, că regina Elisebeta nu este o mare gurmandă și că de fiecare dată mânâncă porții foarte mici de mâncare.