Evenimentul Zilei > International > La 94 de ani, Regina Elisabeta a II-a s-a decis. Totul va fi public
La 94 de ani, Regina Elisabeta a II-a s-a decis. Totul va fi public

La 94 de ani, Regina Elisabeta a II-a s-a decis. Totul va fi public

Presa din Marea Britanie a raportat faptul că Regina Elisabeta a II-a va acceptat vaccinul Pfizer-BioNTech. Surpriza este că totul va fi public.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va primi în săptămânile viitoare vaccinul Pfizer-BioNTech, care tocmai a obţinut aprobarea autorităţilor sanitare britanice, a anunţat presa britanică.

Suverana, în vârstă de 94 de ani, şi soţul său, prinţul Philip, 99 de ani, vor fi amândoi vaccinaţi cu prioritate din cauza vârstei lor şi nu în virtutea unui tratament preferenţial, relatează Mail on Sunday.

Regina dă startul la vaccinare

Potrivit ziarului, cei doi membri ai familiei regale vor face publică vaccinarea pentru a „încuraja cât mai mulţi oameni să se vaccineze”, deoarece autorităţile se tem că militanţii antivaccin ar putea să semene îndoieli în rândurile populaţiei.

Marea Britanie a dat undă verde unui vaccin anticoronavirus, dezvoltat de laboratoarele Pfizer şi BioNTech, în vederea unei campanii de vaccinare care va începe în rândul celor mai în vârstă persoane şi mai vulnerabile categorii.

Palatul Buckingham nu a confirmat, dar nici n-a infirmat

Daily Mirror afirmă, la rândul său, că mai multe celebrităţi din Regatul Unit s-au angajat public să fie vaccinate pentru a sprijini aceasta campanie de vaccinare. Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă.

Autoritatea de reglementare britanică MHRA spune că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva COVID-19, este sigur, iar imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupuri cu prioritate ridicată.

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni.

Aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând, primele unități urmând să sosească în Marea Britanie în următoarele zile, informează Agerpres.

Foşti lideri mondiali vor face vaccinul în mod public

Foştii preşedinţi americani Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton se declară pregătiţi să se vaccineze în mod public împotriva covid-19, cu scopul de a-şiîncuraja concetăţenii să se vaccineze.

Barack Obama, în vârstă de 59 de ani, a subliniat că are ”întru totul încredere” în autorităţile sanitare ale ţării, între care imunologul Anthony Fauci, o personalitate ştiinţifică foarte respectată în Statele Unite.

Mai mult, Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, şi pe vicepreşedinta sa Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, sunt îndemnaţi să se vaccineze în direct, la televiziune, pentru a-i convinge pe sceptici.