Evenimentul ZileiEVZ SpecialCTP nu i-a iertat pe liderii USR PLUS. A ajuns la Ceauşescu şi la PCR, atenţie

CTP nu i-a iertat pe liderii USR PLUS. A ajuns la Ceauşescu şi la PCR, atenţie

CTP nu i-a iertat pe liderii USR PLUS. A ajuns la Ceauşescu şi la PCR, atenţie
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat recent mesajele lansate de Vlad Voiculescu după înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii şi a ajuns la concluzia că reacţiile celor din USR PLUS puteau fi altele şi puteau viza mai ales binele public înaintea intereselor de partid.

CTP nu i-a iertat pe liderii USR PLUS. A ajuns la Ceauşescu şi la PCR, atenţie. Într-o intervenţie la Digi24, jurnalistul a fost surprins de lipsa de personalitate a unora dintre liderii USR PLUS. În acest context, CTP a comparat discursul formaţiunii conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş cu cel al „vechilor politicari” din regimul Ceauşescu.

„Domnul Vlad Voiculescu, întrebat fiind «ce părere aveți despre posibilitatea ruperii coaliției, în urma evenimentului în care sunteți dumneavoastră centrul?», știți ce a răspuns? A răspuns așa: «Aceasta este o hotărâre care se va lua la nivelul conducerii coaliției.»

Deci ia în considerare domnul Voiculescu posibilitatea să plece colegii săi, să se rupă coaliția, să se intre într-o criză politică, cu consecințe incalculabile în acest moment în care mor oameni în fiecare zi, cu miile, după cum ne spune domnul Voiculescu.

Domnul Voiculescu ia în considerare posibilitatea să plece toată lumea cu el. După mine, potopul! Domnul Voiculescu în loc să spună «domne, evident că nu vom rupe coaliția, o să vedem ce o să se întâmple cu Cîțu, cu Mîțu, cu ce se întâmplă acolo…» Dar nu să spui că se va lua hotărârea acolo… Un om onest, așa cum l-am considerat pe domnul Voiculescu, ar fi spus: «Nu, în niciun caz, eu sunt doar o persoană, nu sunt de neînlocuit, colegii mei trebuie să își continue proiectele.»

CTP nu i-a iertat pe liderii USR PLUS

Nu! Dânsul ia în considerare posibilitatea să plece toată lumea cu el. După mine, potopul! Da? Ceea ce mă îndurerează la acești băieți, la aceste fete… Sunt tineri, reprezentau o speranță. I-am votat în 2019 la europarlamentare. Eu am votat cu USR PLUS, am pus niște speranțe în ei…

Ce mă înfioară este capacitatea de a mesteca talaș de partid fără să clipească. O știu p-asta, o știu de la politicarii vechi, încă de pe vremea lui Ceaușescu, dinainte de 89. Era o școală puternică, veche… Atunci se dădeau niște cuvinte-cheie, de la partid, de sus, de la propagandă, iar activiștii repetau, îți împuiau capul din orice poziție, orice subiect ai fi avut.

De pildă: «Trecerea cantității într-o nouă calitate» Era o sintagmă care venea de sus. Era vorba despre cenaclurile SF din Iași, și ți se răspundea: «Trecerea cantității într-o nouă calitate trebuie să fie realizată și la cenaclurile SF din Iași.»

Sau «Noua revoluție tehnico-științifică». Sau «Organizarea științifică a producției și a muncii». Livrau aceste prefabricate și ăștia ți le aruncau în față indiferent de situație. Eu sunt tocit. În atâția ani am fost făcut că sunt cu liberalii, că sunt cu pesediștii, că sunt cu useriștii… Stați puțin, că ultimul răcnet, înainte de asta că sunt cu liberalii, a fost că sunt neomarxist, domne. Sunt cu USR. Astea au fost înjurăturile principale de pe Internet, la adresa mea.

Acum, sigur că s-a mutat. Au venit cohortele și sunt pe Net, ale USR. Și, iar ceva care îmi dă fiori… Sunt mulți dintre ei și asta am spus-o de acum doi ani, care seamănă la limbaj cu AUR, printre susținătorii USR PLUS. Adică amenințări, înjurături pestilențiale… O minoritate foarte prezentă care apără cauza.

A ajuns la Ceauşescu şi la PCR, atenţie

Ce mi-a dat această senzație de frig este capacitatea acestor tineri de a repeta ca niște automatoni, toți, aceleași lucruri. De dimineață s-a dat de la partid «premierul este imatur», «nici măcar nu s-a consultat», «a luat această hotărâre fără să ne anunțe». Fraze tip, standard, pe care fiecare dintre ei le-a pronunțat.

Asta e teribil. De aceea eu n-am fost membru al niciunui partid, începând cu Partidul Comunist. N-am fost capabil. Am această neputință. N-aș fi putut vreodată ca în loc să-mi exprim părerea mea despre realitate, așa cum o văd eu în momentul respectiv, să livrez ceea ce mi s-a spus de la partid. Ăsta e punctajul, cum se numește el, și astea sunt lucrurile pe care le spui.

Unii dintre ei și zâmbeau. Domnul Dragoș Pâslaru, care vorbea de la Bruxelles, doamna Cristina Prună… Deci vorbeau, zâmbeau când spuneau lucrurile astea, punctajul, băgau textul, punctajul, zâmbeau, domne. Zâmbeau! După ce l-au înjurat pe Orban în toamnă – și a venit Cîțu -, acum domnul Bulai ne arată cât de mare politician este. Deci, în acest moment mor oameni, cu miile, cum spune domnul Voiculescu, deși sunt ascunși în cifre, și domnii de la USR PLUS zâmbeau. Zâmbeau în vreme ce ne livrau despre cât de nepotrivit este Cîțu.

Dedicaţie pentru Iulian Bulai

Sau, băiatul ăla cu ochelari, domne… Aduce puțin cu Harold Lloyd. A, da, Iulian Bulai îl cheamă. Îmi amintește de perioada de aur a filmului mut. Este extraordinar, are niște ochelari din ăștia de Harold Lloyd, sau de Woody Allen, și care a venit acum și a spus: «Cred că am greșit!» Și a luat o figură d-asta de Churchill, de firoscos… Și spune: Cred că am greșit când am spus «Fără Orban!» în toamnă”. «De fapt, domnul Orban este un politician experimentat, care știe să relaționeze, care este foarte util.»

Deci, după ce l-au înjurat pe Orban în toamnă și au strigat să vină altcineva – și a venit Cîțu -, acum domnul Bulai ne arată cât de mare politician este dânsul. Să văd asemenea năravuri de politicari vechi la niște oameni tineri, pe care i-am crezut mai proaspeți…”, a declarat Cristian Tudor Popescu, conform digi24.ro.


Accesează: