Evenimentul ZileiEVZ SpecialUSR PLUS și PNL, dezbinare în direct. Ruptura este evidentă. „Nu a fost din senin”

USR PLUS și PNL, dezbinare în direct. Ruptura este evidentă. „Nu a fost din senin”

USR PLUS și PNL, dezbinare în direct. Ruptura este evidentă. „Nu a fost din senin”
Nicăieri nu e concordie ca în Rai. Neînțelegerile din interiorul coaliției de guvernare se reflectează și în dezbaterile televizate din studio. Cearta a izbucnit la Antena 3 între un europarlamentar PNL și un senator USR-PLUS pe tema colaborării eficiente în interiorul coaliției de guvernare.

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi s-a certat, în direct la Antena 3, cu senatorul USR-PLUS Radu Mihai, chiar pe tema colaborării eficiente în interiorul coaliției de guvernare.

USR-PLUS avansează comportamentul neadecvat al premierului

„Acest comportament nu are niciun fel de garanție că nu se va repeta. Și în aceste condiții nu acceptăm să continuăm așa cu domnul Florin Cîțu. Premierul trebuie să ia deciziile chibzuit, nu la mânie.”, a spus senatorul USR-PLUS.

„Poate o comunicare mai bună ar fi putut să fie gestionată puțin diferit. Nu a fost o chestiune chiar din senin. Intenția de a schimba premierul în acest moment este una nejustificată. A fost o decizie dificilă.”, a comentat Cristian Bușoi, precizând că a avut o colaborare bună cu Vlad Voiculescu.

E dreptul premierului să decidă, a spus Cristian Bușoi

„Deci sunteți de acord că decizia domnului Cîțu a fost proastă?”, l-a întrebat Radu Mihail pe europarlamentarul PNL.

„Nu pot să fiu de acord. E dreptul premierului să decidă în ceea ce privește membrii Guvernului. Au fost mai multe situații de tensiune în ultimele săptămâni.”, a precizat Cristian Bușoi.

La întrebarea cum colaboreaza PNL cu USR-PLUS de obicei, în contextul în care tensiunile sunt evidente, iar certurile izbucnesc foarte ușor, cei doi au încercat să dea răspunsuri în care să justifice chiar dialogul agresiv pe care îl purtau.

„Colaborăm foarte bine. Acum e un moment de tensiune și cred că și cearta în fața alegătorilor la televizor nu este una care să ajute. Se pot discuta anumite reguli pentru viitor, se pot face anumite gesturi, dar cred că poziția foarte tranșantă, radicală și agresivă exprimată de partenerii din USR PLUS la adresa premierului este una care nu ajută, ci pune o presiune negativă asupra acestei coaliții.”, a spus Cristian Bușoi.

„Soluția de a ne despărți este mult mai proastă și pentru țară și pentru partidele pe care le reprezentăm.”


Accesează: