Evenimentul Zilei > Social > Crimă cu premeditare? Dezastrul de la Victor Babeș a fost anunțat cu 3 luni înainte
Crimă cu premeditare? Dezastrul de la Victor Babeș a fost anunțat cu 3 luni înainte

Crimă cu premeditare? Dezastrul de la Victor Babeș a fost anunțat cu 3 luni înainte

Tragedia care s-a produs la Spitalul Victor Babeș, luni seară, ar fi putut fi evitată. În urmă cu o lună, un medic din Timișoara a atras atenția cu privire la pericolul reprezentat de TIR-urile ATI.

Luni seară, trei persoane și-au pierdut viața la Spitalul Victor Babeș din Capitală după ce după ce oxigenul din TIR-ul ATI s-a oprit.

În unitatea mobilă a ATI erau internați opt pacienți. Trei dintre aceștia și-au pierdut viața, în vreme ce ceilalți cinci au fost transferați la alte spitale.

Incidentul s-a produs în jurul orei 17, dar autoritățile au reușit să îl țină ”secret” până la ora 20:00.

Tragedia ar fi putut fi evitată, dacă ar fi să ne luăm după semnalul de alarmă tras de un medic din Timișoara, în urmă cu o lună.

TIR-uri ATI similare cu cel de la Victor Babeș fuseseră aduse și la Timișoara, dar cadrele medicale au decis să renunțe la ele după ce acestea s-au defectat.

„A cerut o unitate mobilă, unde erau cam 8 paturi. TIR-ul s-a defectat și a plecat la reparații la Cluj”, a explicat dr. Dorel Săndesc pentru Libertatea, în umră cu o lună.

„Așa că Spitalul de Boli Infecțioase a creat 8 paturi ATI pentru Covid în clădire”, a spus Săndesc. Al doilea spital care a cerut o unitate externă, un TIR, a fost Spitalul Județean. „Dar s-a defectat și acesta. Și a plecat”, a explicat Săndesc.

Spitalul Municipal din Cluj a beneficiat și el de un astfel de TIR, dar acesta s-a defectat în scurt timp, a mai spus medicul.

Una dintre firmele care aduseseră aceste TIR-uri a refuzat să le facă mentenanța deoarece nu fuseseră reparate conform contractului, IGSU apelând la alte firme decât cele partenere ale producătorului.

CITEȘTE ȘI Mobilizare a jandarmilor de teama protestelor după tragedia de la Victor Babeș
CITEȘTE ȘI  Incredibil! Responsabilul pentru ventilatoare a refuzat să salveze victimele de la Victor Babeș
CITEȘTE ȘI  Altă tragedie! Trei persoane au murit la spitalul Victor Babeș. Oxigenul din TIR-ul ATI s-a oprit

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.