Evenimentul Zilei > Politica > Cozmin Gușă aruncă bomba! Noul cuplu nociv de pe scena politicii românești
Cozmin Gușă aruncă bomba! Noul cuplu nociv de pe scena politicii românești

Cozmin Gușă aruncă bomba! Noul cuplu nociv de pe scena politicii românești

Analistul politic avertizează că pe scena politicii românești a început să joace puternic un cuplu nociv, respectiv fostul prim adjunct al SRI, generalul locotenent Florian Coldea, și Viorel Hrebenciuc, fosta eminență cenușie a PSD, scos pe tușă după ce pe numele său au fost formulate mai multe acuzații de corupție.

Potrivit lui Gușă, care a scris o analiză excelentă pe marginea acestui subiect, pe pagina proprie de facebook, Coldea și Hrebenciuc sprijină partidele „balama” să intre în Parlament, și încearcă pe toate căile să își impună pe locurile eligibile oameni utili. Prin acest joc, Pro România și USR Plus vor putea face o diferență la o eventuală majoritate parlamentară, care va conduce România pentru următorii patru ani.

„Jocul mai mare, unde se integrează și acțiunile noului cuplu Hrebe-Coldea, este însă cel prin care rezerviștii statului paralel se trudesc să dea relevanță politică celor două balamale politice, Pro România în stânga, respectiv USR-PLUS în dreapta, tocmai pentru ca să aibă posibilitatea de a negocia dur viitoarea majoritate parlamentară. Perspectivele nu sunt roz pentru ei, pronosticul meu este că Pontache și-ai săi nu vor face pragul de 5%, iar pluseriștii vor avea scorul de la locale, de cca 7-9 %. Aceste lucruri le știu și ei azi, ceea ce nu-i va liniști deloc, ba chiar dimpotrivă, vor comanda atacuri și operațiuni mai subtile și dure”, scrie Gușă.

Acoperiții la loc în Parlament

Nici locurile eligibile din Parlamentul României nu sunt trecute cu vederea de Viorel Hrebenciuc și Florian Coldea. Cei doi, mai spune Gușă ar fi direct implicați în aceste zile, pentru a-i impune pe liste pe anumiți politicieni, obedienți serviciilor secrete sau care pot fi șantajați cu diverse informații.

CITEȘTE ȘI: Încă un scandal cu diplome dubioase: Generalul SRI (r) Florian Coldea, un repetent celebru, a devenit profesor la SNSPA!

„În aceste zile ei se ocupă chiar de impunerea pe listele PSD și PNL ale unor “acoperiți” ai lor, care să le asigure o oarecare „portanță parlamentară”, chiar și-n cazul eșecului previzibil cu Pro România și USR-PLUS. Fușereala prin care se alcătuiesc listele, generată de termenul limită de 22 octombrie pentru depunerea lor, le ușurează cumva acțiunea. Mai mult, prin prezența lui LuCOVID la volanul PNL, acolo le este destul de ușor, la PSD acțiunea este mai complicată pentru ei azi, pentru că inclusiv destui lideri locali pesediști monitorizează atent operațiunea”, scrie Gușă.

Pieleanu s-a vrut șeful PSD

În contextul dezvăluirilor făcute de fugarul Rizea, fost deputat PSD, condamnat pentru corupție, Cozmin Gușă susține la rândul lui Marius Pieleanu s-ar fi vrut șeful PSD, la scurt timp după ce Dăncilă a fost debarcată cu scandalul de rigoare.

„În toamna trecută, când se punea problema înlocuirii lui Viorica Dăncilă din fruntea PSD, Pieleanu și Hrebe le serveau apropiaților pesediști soluția „Marius Pieleanu, intelectual de stânga – sociolog, ca viitor președinte al PSD”, la care unii mai luminați zâmbeau ironic, alții mai tolomaci achiesau entuziaști”, scrie Gușă.

Mai mult, strategul PSD, sociologul Vasile Dâncu a fost atacat la ordinul lui Coldea și Hrebenciuc, care tocmai anunțase că va candida la Congresul PSD, iar prin aceasta le-ar fi încurcat planurile de viitor.

„Tot ei doi sunt și cei care au instrumentat public atacurile la Vasile Dâncu, care prin venirea pe poziția de șef al Consiliului Național al PSD, le-ncurca planurile de tot. Chiar la momentul votului din Congresul PSD de-acum cca 2 luni, l-am identificat exact pe Hrebe care-i lua la telefon pe pesediști să-i convingă cât de rău ar fi Dâncu pentru partid, dar cât de bun un contracandidat potențial al acestuia, care este un om exact din vasta rețea a lui Coldea (om pentru care Coldea a și făcut un lobby de succes prin Cotroceni atunci când s-a pus problema ocupării de către respectivul a unei importante funcții parlamentare!). Că Hrebe are un meci vechi de 20 de ani cu Dâncu, este un fapt cu notorietate în mediul de putere, dar că și-a unit forțele cu Coldea împotriva acestuia e ceva nou și foarte interesant pentru mulți”, a mai scris Gușă.

CITEȘTE și BIOGRAFIA SECRETĂ A GENERALULUI SRI FLORIAN COLDEA. ÎNCEPUTURILE. Cum a ajuns cel mai tânăr general de informații și cum a rezistat 12 ani în fruntea SRI. Rolul lui TRAIAN BĂSESCU.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.