Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un scandal cu diplome dubioase: Generalul SRI (r) Florian Coldea, un repetent celebru, a devenit profesor la SNSPA!
Încă un scandal cu diplome dubioase: Generalul SRI (r) Florian Coldea, un repetent celebru, a devenit profesor la SNSPA!

Încă un scandal cu diplome dubioase: Generalul SRI (r) Florian Coldea, un repetent celebru, a devenit profesor la SNSPA!

Un personaj despre ale cărui realizări academice nu se poate spune mai nimic și-a început cariera de profesor la SNSPA. Numirea lui Florian Coldea, general SRI în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, este cel care a declanșat un scandal în lumea academică.
A izbucnit un scandal la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative), profesorii protestând față de înlocuirea generalului Mihai Ionescu cu fostul director ajunct al SRI, generalul Florian Coldea, a anunțat Ionuț Cristache, în emisiunea România 9, de la TVR. Generalul SRI (r) Florian Coldea și-a început activitatea la 1 octombrie, la Departamentul de Studii Europene din cadrul SNSPA. Până să devină profesor asociat la Departamentul de Studii Europene din subordicea SNSPA, Florian Coldea a fost conferențiar la facultăți din Timișoara și Cluj.
”Membrii corpului profesoral se plâng de faptul că aducerea lui Florian Coldea la SNSPA s-a făcut fără consultarea cadrelor universitare. Membrii corpului profesoral pun la îndoială faptul că Florian Coldea a parcurs toate gradele care să-i permită să devină profesor asociat.”, a mai spus jurnalistul Ionuț Cristache la TVR.
O primă reacție a venit din partea lui Mirel Curea (EvZ) : “După Epoca „Miroiu”, de fapt ca o încununare a ei, la SNSPA va preda generalul SRI Florian Coldea. Ar fi putut preda și Vișinescu, dacă nu ar fi murit, bietul intelectual. Care aveți copii studenți care se specializează în LGBT și neomarxism la jegul ăla de instituție, nu cumva să strâmbați din nas, iar care predați pe acolo, nu cumva să protestați! Va avea ce să-i învețe pe studenți. Îi va putea iniția în materiile „Manualul românului recrutat de serviciile străine”, „Combinația informativ-operativă în Justiție” și „Retardul sever, brățară de aur”.
Evenimentul Zilei a dezvăluit încă din 2017 parcursul dubios al carierei academice a acestuia, fiind tot timpul un student problemă: Dan Andronic scria, într-un material din serialul „Noi suntem Statul”„Examenul de licență la Facultatea de Psihosociologie a Academiei Naționale de Informații l-a picat pentru prima dată în 1995. Nu a fost singurul eșec în materie de învățământ superior. După absolvirea Liceului Industrial nr. 11 din Arad, prima sa tentativă de a obține o diplomă universitară a făcut-o la Institutul Politehnic din Timișoara. A rămas repetent și din acest moment a beneficiat de protecția și ajutorul unei rude cu mama sa, generalul Dan Gheorghe, un ofițer de carieră în domeniul informațiilor. Acesta încă de pe vremea generalului Iulian Vlad lucra în cadrul Securității. Revoluția din Decembrie 1989 l-a găsit pe acesta în cadrul USLA, într-o funcție de comandă. Un personaj extrem de important în cariera lui Florian Coldea, asupra căruia voi reveni (…) În 1995, după picarea examenului de licență, a fost trimis în rândul subofițerilor. A reușit să ia examenul a doua oară, în 1996, devenind ofițer de informații. Din 1996 până în 2005 când avea gradul de maior SRI a fost sub aripa protectoare a unchiului său, Dan Gheorghe. Legăturile generalui Dan Gheorghe cu comandatul Brigăzii Antitero Ștefănuț erau extrem de solide încă dinainte de 1989 și i-au asigurat lui Coldea funcții în cadrul Brigăzii Antitero.”

CITEȘTE și BIOGRAFIA SECRETĂ A GENERALULUI SRI FLORIAN COLDEA. ÎNCEPUTURILE. Cum a ajuns cel mai tânăr general de informații și cum a rezistat 12 ani în fruntea SRI. Rolul lui TRAIAN BĂSESCU.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.