Evenimentul Zilei > Politica > Fuziune cu scandal între Pro România și ALDE. „I-am spus-o şi lui Victor Ponta”
Fuziune cu scandal între Pro România și ALDE. „I-am spus-o şi lui Victor Ponta”

Fuziune cu scandal între Pro România și ALDE. „I-am spus-o şi lui Victor Ponta”

După ce Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat că anu bătut palma pentru fuzionarea partidelor pe care le conduc au apărut și primele semne de scandal.

Adrian Pau, coordonatorul Pro România Timiş a pus o condiție care nu prea a fost pe placul celor doi lideri de partide, și anume, fuziunea să se facă, dar fără ca în noul partid să fie Titu Bojin.

„Ne-a spus despre fuziune. Dacă va fi luată decizia definitivă, noi ne vom conforma, dar am avut o condiţie pe care i-am spus-o şi lui Victor Ponta: fără Titu Bojin”, a declarat Adrian Pau.

Titu Bojin, este candidatul la şefia CJ Timiş din partea partidului lui Tăriceanu.

Cum se va numi partidul nou înființat

Noul partid se va numi Pro România Social Liberal. Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că acesta se dorește a fi o adevărată forță de opoziție.

„Din păcate, PSD nu a vrut și nu vrea să fie un partener în opoziție față de președintele Iohannis și de guvernarea PNL. Au făcut și merg pe idea unui blat politic, a unei înțelegeri, acceptă să fie un sac de box pe care îl lovesc pe rând Iohannis și PNL”, a spus Ponta.

Cele două partide nu au însă timpul necesar pentru a termina fuziunea înainte de alegerile parlamentare programate la 6 decembrie, așa că la alegeri candidații ALDE vor participa pe listele Pro România.

Cei doi lideri politici au declarat că ceea ce îi recomandă în fața electoratului este experiența politică, amândoi fiind foști premieri ai României.

„Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. (…) Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a spus Ponta, alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Ponta și Tăriceanu, primele atacuri împotriva PSD

Nu în ultimul rând, atât Ponta, cât și Tăriceanu au atacat Partidul Social Democrat, susținând că face „jocurile” președintelui Klaus Iohannis și ale PNL-ului, dând exemplu, în acest sens, candidatura Vioricăi Dăncilă împotriva lui Iohannis, la alegerile prezidențiale, deși se știa, spun ei, că nu are șanse.

Propoția negociată la locurile eligibile pentru alegerile parlamentare va fi 60% Pro România și 40% ALDE, potrivit flux24.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.